Pripreme najbolje Srpkinje u MTB u Turskoj

Crnogorčevoj prija Alanja

Dobra stara Alanja i već proverena staza. Tako bi ukratko glasio raport Jovane Crnogorac iz Turske. Srpska olimpijka u MTB biciklizmu iz Rija 2016. upravo je odavde polazila na velika takmičenja i osvajala najviša postolja.
Ove sezone, reprezentaivka Srbije je malo pomerila pripreme na turskom primorju, ali je pre toga vozila već tradicionalnu trku „Kup Sunca“ na Kipru.
– Stara baza Alanja i reprezentativne pripreme za početak sezone. Poznato je da sam je otvorila trkom na Kipru ali tek sada mislim da je onaj pik kada govorimo o pripremama. Dosta posla me očekuje, pre nego što krenu prave trke u aprilu i maju. Naredne dve nedelje ću da treniram u idealnim uslovima pored mora na 20 do 25 stepeni Celzijusovih – počinje razgovor Jovana iz Alanje.
Na šta je stavljen fokus?
– Trenizni su dosta raznoliki. Imam opcije da kombinujem treninge, od ravnog do onog preko 1700 metara nadmorske visine. Volim da boravim ovde iz razloga što dugi niz godina treniranja sa kolegama iz reprezentacije tako da i sama znam puteve, rute i sve ostalo što mi je potrebno.
Napravili ste malu promenu u rasporedu?
– Ovo je prvi put da sam prepreme prebacila za mart ali se ispostavilo kao odlična odluka s obzirom da je zima zakasnila u Beogradu. Trudim se da se maksimalno posvetim trenizima i odradim ih najbolje moguće. Ima sve potrebne uslove za rad, i ovom prilikom bih se zahvalila Biciklističkom savezu Srbije na podršci koju mi pruža – zaključila je Crnogorčeva.