Predsednik BSS Banović i generalni sekretar Gajičić na Kongresu balkanskih zemalja u Banjaluci

Želja – Balkansko prvenstvo na drumu

Čelnici Biciklističkog saveza Srbije, predsednik Branko Banović i Saša Gajičić, generalni sekretar putuju u Banjaluku na Kongres balkanskih zemalja. Redovna skupština zakazana je za subotu, 27. januara, a tema na stolu je mnogo.
Saša Gajičić, ispred BSS najavio je o čemu će da bude najviše reči na sastanku,
između ostalog i otkrio:
– Jedna od najvažnijih tačaka je program Balkanskih šampionata za 2018. godinu i
to u različitim disciplinama. Mi bismo da preuzmemo organizaciju Balkanskog prvenstva u drumskom biciklizmu, ali o tom potom. Na bih ništa najavljivao dok se ne definiše. Odnosno posle subote imaćemo i te detalje, da li će da bude za mlađe kategorije ili seniore. Uglavnom, izlazimo sa tom idejom- kaže Gajičić.
Takođe, uz usvajanje redovnog programa, biće reči i o narednom Kongresu koji je
zakazan za 8. mart u Istanbulu:
– On je važan prevashodno jer se bira novi predsednik Evropske biciklističke federacije, pošto je dosadašnji Lapartjen otišao za prvog čoveka UCI. Takođe, ostalo je upražnjeno mesto i u menadžmentu. Dakle, jako bitan sastanak na kome je moguće da će i neko od država sa Balkana da da svog predstavnika – jasan je Gajičić.
Banjaluka će u subotu, 27. januara na dan Svetog Save da bude epicentar biciklizma, a dolazak na Kongres najavili su i sadašnji v.d predsednika Evropske federacije Roko Kataneo, potpredsednik Aleksandar Gustjanikov, Enriko Dela Kaza generalani sekretar ali i ostali članovi borda.