PRAVO SA PREZENTACIJE U SALONU OPELA, SENIORI SRBIJE OTPUTOVALI U RUMUNIJU

Zelet za Trku kroz Srbiju i Mediteranske igre

Orlovi su raširila krila za putovanja koja ih čekaju već od danas. Seniorska reprezentacija Srbije Marko Danilović, Stefan Stefanović, Stevan Klisurić, Dušan Veselinović, Dušan Kalaba, Veljko Stojnić i Jovan Rajković, odabrana sedmorka voziće prvo Trku oko Bihora u Rumuniji za vikend. Upravo će sa ove scene pravo na Trku oko Srbije od 7. do 10. juna a onda sledi pik tog dela sezone, Mediteranske igre u Taragoni od 22. juna do 1. jula, ali u nešto izmenjenom sastavu.
Pravo sa predstavljanja ekipe u salonu Opela, sponzora i oficijelnog vozila na Trci kroz Srbiju, selektor Ivan Stević i tim se uputio u Rumuniju:
– Ovi momci, tim koji je bio na prezentaciji u prostorijama salona Opela je onaj koji će da vozi na Trci kroz Srbiju. Momci koji su na spisku su Danilović, Stefanović, Klisurić, Veselinović, Dušan Kalaba, Stojnić i Rajković. Bihor je već tradicionalna trka za nas. Treći put vozimo a i odabrali smo je upravo zato što je slična Trci kroz Srbiju. Traje tri dana u četiri etape, što se tiče konkurencije, slična je upravo najpoznatijoj trci u našoj zemlji. I jeste sve ovo odličan uvod i jedan ozbiljan test za reprezentaciju – počeo je razgovor Stević.
Imate uvid u formu vozača, neki su vozili trke u našoj zemlji a dvojica momaka Stojnić i Kalaba za UCI tim?
– Ovo će mi biti idelan pokazatelj gde smo u ovom trenutku, kako momci stoje sa formom. Imamo dve etape koje se u teoriji završavaju na sprintu, a očekujem i kako će dva Dušana raditi zajedno i da li će doći do nekog ozbiljnijeg rezultata. Treba da budu aktivni, da idu u begove. Kao i svake godine na ovoj trci, to je neophodno.
Trka kroz Srbiju daće Vam sigurno precizniji odgovor?
– Na trci će da bude ozbiljnija konkurencija u odnosu na prošlu godinu. Stazu smo koncipirali tako da se do poslednjeg dana neće znati pobednik. Završetak je na vrhu Avale. Dinamična će da bude jer staza dosta utiče na razvoj situacije. Takođe, biće zanimljivo jer 25 ekipa vozi i sigurno će da bude onih koje će da kontrolišu trku – jasan je Ivan Stević, selektor i član programske komisije za seniore BSS za drum.
Uz Veljka Stojnića i Dušana Kalabu, dve prve violine za Mediteranske igre su Dušan Rajović i Jelena Erić:
– Program jeste smišljen kako bi se vozači adekvatno spremili. Rajović ima svoj program sa ekipom Adrije, Jelena Erić takođe sa Silensom. A ostatku tima, Dušanu i Veljku želimo da pružimo adekvatne pripreme kako bi što bolje natempirali formu za Mediteranske igre u Španiji – jasan je Stević.