POSTIGNUT DOGOVOR: 62. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA 2022. STARTOVAĆE U POŽAREVCU

Predstojeća 62. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” startovaće naredne godine u Požarevcu!
Danas je ovaj grad, koji je i ove godine bio mesto starta Trke, posetila delegacija Biciklističkog saveza i Trke kroz Srbiju, profesor Radomir Pavlović predsednik BS Srbije, Dušan Gojić potpredsednik BSS, Zoran Vukosavljević organizator TKS i Petar Rokvić generalni sekretar TKS.

 • Otišli smo da se zahvalimo Požarevcu na svemu što je uradio za našu najveću trku, za srpski biciklizam, ne samo ove godine već i proteklih deset godina i uručimo im prigodne poklone i priznanja – kaže Petar Rokvić zahvaljujući se u ime svih članova delegacije, ali i srpskih biciklista gradonačelniku Požarevca Saži Pavloviću, koji ih je i ovog puta srdaćno primio sa svojim saradnicima Milanom Jovićem, članom Gradskog veća za sport, omladinu i turizam i Zlatanom Kostićem, predsednikom Sportskog saveza Požarevca.
  U srdačnoj, prijateljskoj, atmosferi dogovoreno je, kako rekosmo da, sredinom septembra 2022. godine,
 • Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” za koju vlada izuzetno interesovanje brojnih ekipa koje se već raspituju za učešće naredne godine, start Trke ponovo bude u Požarevcu, ali …
 • I čelnici Požarevca ali i mi smo zainteresovani da se ta saradnja proširi. Tako da razmišljamo da u Požarevcu sem svečanog otvaranja trke, starta prve etape, napravimo ili prolog ili možda još jednu
  etapu. Videćemo – kaže generalni sekretar Trke kroz Srbiju, Petar Rokvić.
  Da podsetimo, Požarevac je ove godine, 8. septembra bio domaćin biciklistima iz 22 zemlje Evrope, Azije,Afrike, Australije, Amerike koji su na spektakularno organizovanoj ceremoniji otvaranja trke i
  svečanom defileu pozdravili brojne Požarevljane u centru ovog grada.
  Trku je tada otvorio pomoćnik ministra za sport i omladinu Srbije Darko Udovičić. Nakon konačišta u biseru srspkog turizma i kulture Viminacijumu, 126 vozača je 9. septembra krenulo u nadmetanje u prvoj etapi do Mionice.
  -Mi smo, verujem sa punim pravom, proglašeni za grad domaćina decenije kada je u pitanju trka „Kroz Srbiju“ i ja,uz pozdrav svim učesnicima karavana, uz želju da nam opet dođu, pozdravljam sve uvažene goste i sportiste – rekao je tada gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.
  Na fotografiji ( s leva na desno):Dušan Gojić, Saša Pavlović gredonačelnik Požarevca,prof. Radomir Pavlović, Milan Jović, Zlatan Kostiž i Zoran Vukosavljević.