Poklon UEC Biciklističkom savezu Srbije

Najveći srpski pesnik nas je naučio da “boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka”.

Pa ipak, u našem, teškom, viteškom sportu, savremena tehnologija često znači onaj maleni tas na vagi, koji sve češće preteže u korist onih koji imaju bolju opremu, pre svega bicikle. To se posebno odnosi na dve discipline, hronometar i pistu, a ti, super- bicikli, preskupi i za mnogo bogatije od nas, su nešto o čemu naši asovi mogu samo da sanjaju.

Zato je danas “poštar” toliko obradovao sve u sedištu Biciklističkog saveza Srbije na beogradskim Terazijama, specijalnim paketom, koji je stigao iz sedišta Biciklističke unije Evrope ( UEC) sa propratnim pismom predsednika evropske biciklističke kuće Enrika Dela Kaze!

A u “paketu” dva vrhunska bicikla za pistu! Neočekivana podrška predsednika Dela Kaze i UEC i znak da su visoko ocenili učešće naše ženske juniorske reprezentacije na nedavnom prvenstvu Evrope u Portugalu, gde su naše devojke, iako Srbija nema ni pistu a ni vrhunske bicikle, osvojile peto i sedmo mesto.

-Ovo je tek početak saradnje UEC i BSS a akcenat će upravo biti na pisti i učešću srpskih selekcija na prvenstvu Evrope naredne godine – jasan je prvi čovek UEC Enriko Dela Kaza.

Poklon, bicikli, birane reči podrške, veliko su priznanje za sve u našem matičnom savezu.

Zahvaljujem se Enriku Dela Kazi i UEC za veliku pomoć i podršku Biciklističkom savezu Srbije kao i našem celokupnom radu. Pista je odličan poligon za sticanje znanja i veština u biciklizmu a bicikli će nam dobro doći da uključimo veći broj biciklista u takmičenje na pisti – zahvalio se UEC i predsedniku Dela Kazi, predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović.

Ovo je samo nastavak saradnje i dogovora, posle susreta i srdačnih razgovora naše delegacije ( Radomir Pavlović i potpredsednik BSS Dušan Gojić) sa čelnicima UEC na ovogodišnjem Kongresu evropske biciklističke kuće.