PO TREĆI PUT NAŠ SUDIJA JE RADO VIĐEN GOST U LUKSEMBURGU

Nakon 2016. i 2017. godine Marko Živanović međunarodni biciklistički sudija iz Srbije i ove godine dobio je poziv organizatora prestižne međunarodne trke „Škoda – Tour de Luxembourg“ da učestvuje na njoj u ulozi sudije na motoru.

„Kao i svaki put do sada, sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsednika trke Endija Šleka (na slici desno) i generalnog sekretara trke Eda Bušeta da učestvujem na ovoj veoma kvalitetnoj i odlično organizovanoj trci. Zajedno sa svojim kolegama, na zadovoljstvo svih učesnika, pobrinuli smo se da sportski aspekt takmičenja protekne u najboljem mogućem redu“ – istakao je Marko Živanović.

U skladu sa dugogodišnjom tradicijom, trka je otvorena prologom centralnim ulicama grada Luksemburga, a zatim su usledile 4 etape ukupne dužine od preko 600 kilometara, na kojima se najbolje snašao takmičar iz Italije Andrea Paskvalon i osvojio žutu majicu, a na pobedničkom postolju su mu se pridružili Slovenac Jan Tratnik i domaći takmičar, ujedno i najbolji takmičar u kategoriji do 23 godine, Pit Lejder.