Orlići spremni za drumsku trku na EJOFu u Mađarskoj

Sara probija led

Posle položenog ispita na hronometru u utorak, Sara Počuča (68. mesto), David Luković (85), Nermin Ćatović (86), Admir Kolašinac (87), srpsku selekciju danas očekuje vožnja drumske trke. Prva će na stazu Sara Počuča u 11 časova, a tri momka nešto kasnije od 15 sati.
Baš kako su i najavili u stručnom štabu, rezultati na hronometru su očekivani s obzirom da našim vozačima to nije uža specijalnost. Ipak, pravi zadatak je pred njim – vožnja na 42 kilometara (žene) odnosno 74 muškarci.
Dejan Perčić uz Bajrama Kolašinca su predvodnici srspkoj jata u Đeru:
– Za Saru očekujem da završi trku u grupi na deonici od 42 kilometara. I nišpta više od toga. Zašto, jer Sari je ovo prvo veliko trakmičenje. A od momaka očekujemo da svi završe trku u grupi, i jedan da bude u prvih 30 – objektivan je Perčić.
Uz jaku konkurenciju na EJOF-u još jedan „neprijatelj“ prati sve takmičare-vreme:
– Ovde su sve najjače ekipe i vozači, Danci, Nemci, Italijani, Španci, Francuzi Irci.
Čak 36 nacija i 99 takmičara je prijavljeno. To je ipak ozbiljna cifra. A kada je vreme u pitanju, verujem da će poslužiti jer ova dva dana je bila katastrofa. Naizmenično provala oblaka, vetar koji šiba, kiša koja pljušti minimum dva puta u toku dana, voda na ulicama, parkovima… – preneo je u razgovoru Perčić.