ODRŽANE TRKE ZA 1. KUP SRBIJE U KRALJEVU

DUŠAN KALABA KAO VETAR

Još jedan praznik biciklizma u Kraljevu, na dobro poznatoj kružnoj stazi, autodroma Beranovac.
Vožene su trke, u svim kategorijama, za Kup Srbije u drumskom biciklizmu. Idealno vreme, veliki broj takmičara, odlična organizacija Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog kluba Metalac iz Kraljeva su obeležili prvo ovogodišnje nadmetanje za Kup Srbije na drumu.
Kod seniora je zablistao Dušan Kalaba (Invikta, Novi Sad) koji je pobedio ispred Ištvana Kiraljija iz LotuS tima, Sombor i Marka Tomića , bicikliste kraljevačkog Metalca.


Kod seniorki prvo mesto je pripalo Aleksandri Sovilj (Hajduk), druga je bila Jana Jolović iz ekipe Ciklomanije, a treća Bojana Jovanović iz Šida.
Vozači do 23 godine su još jednom potvrdili da su velika nada našeg biciklizma. Pobedu je odneo Mihajlo Bolić iz somborskog Lotusa dok je veliki talenat dokazao i biciklista Crvene zvezde Nikola Krstić.

Da Lotus tim ima sjajne vozače pokazao je i trećeplasirani Igor Nadoveza.
Kod devojaka do 23 godine zablistala je Bojana Jovanović (Šid) ispred Jovane Jovanović (Velo).
Dejan Cogoljevič, veliki talenat čačanskog Borca je pobedio u trci juniora, drugi je bio Marko Stanojlović iz Partizana, a treći Mihajlo Stolić, biciklista LotuS tima iz Sombora.

[wds id=”5″]


Najbrža juniorka danas na Beranovcu je bila Lana Todorović ispred Katarine Marinac (Elite).
Vozač Metalca iz Kraljeva Nikola Bogdanović je pobedio u trci kadeta. Drugi je bio Gavrilo Marković iz Partizana a treći Dušan Stanić iz Lotusa.


Dunja Čobanović iz Jednote Šid je bila najbolja kadetkinja na Beranovcu, druga je bila Eniko Fabijan (Spartak Subotica), a treća Jovana Maletić iz Invikte.


Andrej Korpaš iz tima Elite je još jednom nagovestio ogroman talenat pobedivši u nadmetanju mlađih kadeta, ispred Vuka Tršića iz subotičkog Spartaka i Stefana Vučićevića iz čačanskog Borca.
Aleksandra Stanić iz somborskog Lotusa je bila najbolja u kategoriji mlađih kadetkinja. Drugo mesto je osvojila Tara Čulić iz Zvezdarice, a treće Sara Plazović iz ekipe Fruška Gora.


Petar Pavlović (Policajac,Beograd) je slavio u trci poletaraca. Drugi je bio Uroš Matusijević iz Jednote,Šid, a treći Elvir Ljuca iz Trnave, Novi Pazar.
U kategoriji poletarki prva je Nina Veličković iz Partizana, Beograd, druga Natalija Kulinčević iz Sputnjika Valjevo.
Mlađi poletarci su ponovo oduševili ogromnom željom i iskazanim talentom. Pobedio je Čanad Borši iz ekipe Elite, Novi sad, ispred Save Starčevića Sputnjik, Valjevo i Almira Bećovića iz novopazarske ekipe Trnava.
Još jedno slavlje ekipi Policajca donela je Jelena Palović u nadmetanju mlađih poletarki.
Da su i dalje u vrhunskoj formi pokazali su i mastersi. Dejan Vidaković iz Sombora je bio prvi, Marko Ćurčić iz ekipe Progresiv drugi, a treći Slobodan Radovanović iz Jednote,Šid.
Prvi Kup Srbije na drumu je besprekorno sprovela sudijska ekipa na čelu sa glavnim sudijom Snežanom Vulović.