Održan Kongres UEC u Pragu

Kongres Evropske biciklističke unije (UEC) održan je 4. i 5. marta u prestonici Češke, Pragu.

Na ovom, najvećem skupu biciklističkih federacija Evrope, Biciklistički savez Srbije predstavljali su predsednik BSS profesor Radomir Pavlović i potpredsednik BSS Dušan Gojić.

David Lapartient, predsednik UCI, profesor Radomir Pavlović, Dušan Gojić, Enriko Dela Casa predsednik UEC

Pored razgovora o razvoju biciklizma u Evropi, koji je naravno bio i centralna tema, dosta pažnje posvećeno je i razvoju biciklizma na Balkanu ali i u Srbiji, uz isticanje da je BS Srbije i naša zemlja, nosioc razvoja ovog sporta u ovom delu Evrope.

Imali smo niz sastanaka i sa najvišim čelnicima Evropske, ali i Svetske biciklističke federacije (UEC i UCI) koje smo upoznali sa našim planovima i radom, razvojem – kaže predsednik BS Srbije profesor Radomir Pavlović – Raduje nas to što su nas i čelni ljudi Svetske biciklističke unije (UCI)
David Lapartient i predsednik Evropske biciklističke Unije (UEC)
Enriko Dela Caza podržali u pravcu u kojem se kreće naš BSS. Razgovarali smo i o najvažnijim projektima poput izgradnje velodroma, piste u Šidu, organizaciji najvećih trka ali i radu Balkanske biciklističke unije.

Potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić i predsednik BS Srbije profesor Radomir Pavlović na Kongresu UEC u Pragu

Naši predstavnici održali su i niz sastanaka sa kolegama iz brojnih evropskih biciklističkih zemalja, dogovarana je saradnja, učešće na trkama, seminarima, razvoju ovog atraktivnog sporta.

Istaknuto je i veliko zadovoljstvo postignutim jedinstvom i slogom u Balkanskoj biciklističkoj uniji sa ubeđenjem da će novo, nedavno izabrano rukovodstvo, znatno više doprineti zajedničkim ciljevima.

Brojni predstavnici biciklističkih federacija evropskih zemalja su iskazali i veliko interesovanje i za našu najveću i najpopularniju “Trku kroz Srbiju” za koju vlada, čini se nikada veće interesovanje.