ODRŽAN 7.MTB KUP SRBIJE

BK SPUTNJIK, BSS I GRAD VALJEVO – ODLIČNI ORGANIZATORI MTB KUPA SRBIJE

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva, proteklog vikenda sa biciklističkim savezom Srbije organizovao je sedmi MTB Kup Srbije koji je održan na teškoj stazi u blizini porte crkve Svetog Luke u Babinoj Luci. Uz odobrenje i arhijerejski blagoslov našeg episkopa Valjevskog G Isihija, za dobru organizaciju ovog takmičenja na kojem je nastupilo oko 150 takmičara iz cele zemlje, veliki doprinos dali su članovi zavičajnog udruženja Hadži Ruvim i Udruženje slepih i slabovidih Valjeva, kao i crkvena opština brankovina.

Svi učesnici su pohvalili visoki kvalitet održanog takmičenja na kružnoj šumsko-livadskoj stazi a od domaćina je uložen veliki trud a što su naročito dobro podržale i pomogle sve prateće komunalne službe i organi grada Valjeva, kao i pripadnici Valjevskog MUP-a, lekarska ekipa Doma zdravlja Valjevo kao i brojni prijatelji i sponzori koji su podržali ovu manifestaciju.


A članovi BK SPUTNJIK su nastavili sa sportskim uspesima i na ovom Kupu. Ovom prilikom osvojen je ponovo dvocifreni broj medalja za naš grad. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Vukmir Filip koji je ubedljivo trijumfovao u konkurenciji mlađih poletaraca, a osvajanje trećeg mesta u istoj trci od strane Starčević Save doprinelo je pobedi BK SPUTNJIK u ekipnom plasmanu. Simović Stefan, prema nezvaničnim rezultatima, bio je četvrti a Pavle Tošić u sredini grupe.

Ekipnu pobedu ostvarile su poletarke Natalija Kulinčević i Natalija Tošić koje su osvojile pojedinačno srebrnu i bronzanu medalju. Mlađa poletarka Đurđa Nedeljković i mlađa kadetkinja Mila Starčević bile su druge u svojim trkama, a poletarci su došli do ekipne bronze dobrom vožnjom cele ekipe među kojima je Lazar Angelovski osvojio četvrto mesto a Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković, i pored padova, bili su plasirani oko 10-og mesta.

Nova zlata za BK SPUTNJIK donele su obe kadetske ekipe: i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Od drugog do četvrtog mesta plasirali su se sledećim redosledom: Davidov Stefan, Davidov Igor i Angelovski Bogdan, dok je kod devojaka državna prvakinja Nikolija Kulinčević imala peh da pokida lanac ali je borbeno prešla stazu gurajući bicikl i da osvoji bronzanu medalju dok je Marija Ćesarević bila za jedno mesto iza nje. Mlađi kadeti Pavić Đorđe i Jezdić Dimitrije sve više napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate, sada su izborili plasmane u sredini grupe i prema nezvaničnim rezultatima, osvojili ekipno treće mesto.


I na kraju, za svaku pohvalu je to što se u ovim uspesima biciklista SPUTNJIKA jasno prepoznaje rezultat dobrog i upornog rada sa trenerima ali još važnije upravo je podrška roditelja i ostalih članova porodica mladih sportista što je sve dalo useh ali i pozitivan smisao radu u biciklizmu dok brojnost članova kluba najbolje govori o svemu.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru