OD HOLANDIJE DO SRBIJE NA BICIKLU

Možda je još neko prevalio put od Holandije do Srbije na biciklu, ali nije imao taštu kao dr Joos Kerklaan, ugledni specijalista neurologije, junak ove naše male priče.
Naime, sve oko dočeka na prelazu Ilok-Bačka Palanka, informacija medijima je organizovala Biljana Milojković (u potpunoj “tajnosti” – jer, kakvo bi to bilo iznenađenje).

ISPRAĆAJ ZA SRBIJU

Naš zet dr Joost Kerklaan, spec. neurologije, već dve godine je planirao ovaj put i sav srećan krenuo prošle subote 16. aprila. Ispratili su ga (Joost je sa žutom kacigom) – mama, tata, supruga ( naša ćerka dr Bojana Milojković Kerklaan, sinovi Matija i Luka, brat i snaha sa devojčicama i kum. Brat i kum su mu bili kroz Holandiju ” zečevi”, a nadalje je Joost sam vozio. Dnevno je prelazio od 150-180 km – pričala nam je gospođa Biljana u dahu.


Ona nas je obaveštavala i o ruti, dnevnom učinku zeta…

Danas iz Austrije prelazi u Slovačku ( noćas je u Bratislavi), sutra nastavlja kroz Madjarsku, i nedelju na ponedeljak spava u Batini odakle ide kroz hrvatsko Podunavlje do Iloka i tu prelazi u Bačku Palanku gde ga mi čekamo – raportirala je redovno tašta Biljana.
I onda, u ponedeljak uveče sa prelaza Ilok-Bačka Palanka stiže poruka:

Stigao je Joost! Na dočeku deca Matija, Luka, supruga Bojana, tast, svastika i svastikanče i tašta! A bogami i iz okolnih prodavnica su izašli prodavci a iz automobila i kamiona su trubili!
U potpisu: Ponosna tašta Biljana.

DOČEK U SRBIJI
DOČEK U SRBIJI

Prešao sam oko 1.700 kilometara za deset dana.Svuda me je pratilo lepo vreme i naravno prijao mi je ovakav doček – zadovoljan je i naš zet, dr Joost Kerklaan.


dr Joost Kerklaan.