Na kongresu u Banjaluci odlučeno

Balkanijada za seniore i mlađe seniore u Srbiji

Srbija će ove godine da bude domaćin Balkanskog šampionata za seniore, seniorke i mlađe seniore, odlučeno je na Kongresu balkanskih zemalja u Banjaluci! Čelnici Biciklističkog saveza Srbije predsednik Branko Banović i generalni sekretar Saša Gajičić, izneli su predlog i želju, a prisutni zvaničnici Federacija usvojili su inicijaticu i dodelili domaćinstvo.
Konkretnije o sastanku govorio je Saša Gajičić:
– Dobili smo organizaciju Balkanskog prvenstva u seniorskoj, i kategoriji mlađih seniora – do 23 godine. Ostalo je da mi kao Biciklistički savez Srbije u najkraćem roku definišemo neki termin koji bi bio prihvatljiv svim balkanskim zemljama – počeo je Gajičić.
Koji bi to bio datum?
– Još uvek je rano o tome. Ali, okvirno bi to bilo u avgustu. To je naš inicijalni predlog, e sada, da li će se pomeriti, ponavljam, ostaje da vidimo i utanačimo sve. Ulazimo u realizaciju toga.
Beograd je domaćin?
– Ne, nismo ni imali u planu. Ali, o tome bi najbolje mogao da kaže predsednik Branko Banović, koji je pregovarao sa gradovima, budućim organizatorima.. Uz neskriveno zadovoljstvo zbog domaćinstva, predsednik Banović je otkrio:
– U igri su Vrnjačka Banja i Kraljevo. To nije tajna, izvesno je. Do kraja ove sedmice dobijamo potvrdu od gradova – istakao je predsednik.
Još nekoliko tačaka je bilo na dnevnom redu, najznačajnija je sigurno izbor novog predsednika Evropske biciklističke federacije, a ono što je zanimljivo je da je jedinu zvaničnu kandidaturu podneo sadašnji v. d. Roko Katanea. Rok za predaju je do 8. februara, a izbor je 8. marta na Kongresu u Istanbulu.
Ipak, da ne bude baš sve tako jednostavno, na sastanku u Banjaluci glas je digao i Aleksandar Gustjanikov, aktuelni potpredsenik Evropske federacije, koji je obelodanio u tom trenutku da se i on kandiduje za mesto prvog čoveka ECF.