MTB SELEKCIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU U ŠVAJCARSKOJ

Crnogorčeva i Roman u Lenzerhajdu

Svetsko prvenstvo u MTB održaće se od 4. do 9. septembra u švajcarskom Lenzerhajdu. Na spisku selektora i člana programske komisije BSS za MTB Nemanje Vajsa su Jovana Crnogorac i Aleksandar Roman.
Ovaj tandem prvo će da vozi trku C1 kategorije u Hrvatskoj „Izgubljena ovca“ kao uvertiru za pik sezone.
O svemu što predstoji, planovima i rezultatima na SP, selektor Vajs kaže:
– Putujemo u Gražnjan u Hrvatsku što nam je faktički na pola puta do krajnjeg odredišta, Svetskog prvenstva. Dolazimo da oni voze tu trku a potom nastavljamo put Lenzerhajda. Dobro se sve poklopilo, a i odlično je što imamo tu trku pred Svetsko, pogotovu Aleksandru Romanu, koji duže vreme nije vozio neku kvalitetnu trku. Više je bio na drumu nego na mauntin bajku. Jovana se sjajno pokazala u dosadašnjm delu sezone, a potvrda je stigla na poslednjem svetskom kupu na kome je osvojila 27. mesto – počinje priču Vajs.
Nadanja su pozitivna i za kraj sezone, pre svega za SP?
– Po novom preseku, trenutno smo 11, najviše zahvaljujući dobrim rezultatima Jovane Crnogorac na poslednja dva svetska kupa. Ona je jedina koja se praktično i trkala od jula do danas. Svakako da će nam dobar rezultat na Svetskom, obezbediti dodatne bodove za UCI listu a na putu kvalifikacija za Tokio 2020. godine. Imamo za kraj i planirane trke u Turskoj i poslednju u Novom Sadu. Organizator iz Turske nam je sve omogućio, snosiće sve troškove kao moj, naš, dugogodišnji partner i prijatelj – potvrdio je Vajs ceo kalendar
Vajs je uveren da Jovana Crnogorac može da ostvari dobar plasman na SP u Lenzerhajdu:
– Znam da može u top 20. Pokazala je da u odličnoj formi cele sezone. Sve je na mestu, vozila je mnogo trka i to jakih, sve same svetske kupove – isjkreno će selektor.