MTB maraton „Vlasina 2017“

Tron za Aleksandra Romana

Drugi Vlasina MTB maraton održan je u Vlasotincu a na startu su se pojavila 85 vozača iz Makedonije, Bugarske i Srbije, koji su se takmičili na tri dužinske deonice, 20, 42 i 70 kilometara. Za razliku od predhodnog revijalnog ovaj je bio takmičarskog karaktera. Iako vremenski uslovi nisu baš bili naklonjeni takmičarima svi koji su startovali su završili trke bez značajnijih problema i na kraju dobili učesničke medalje.
Na stazi od 70 kilometara, koja je od Vlasotinca vodila do vrha planine Ostrozub i nazad, trijumfovao je državni prvak i reprezentativac Aleksandar Roman iz beogradskog Partizana koji je veoma zahtevnu stazu prevezao za tri sata i 21 minuta. Kao drugi kroz cilj je prošao Aleksandar Grujevik iz Makedonije dok je treće mesto pripalo Jovanu Rajkoviću OBK Beograd.
– Bilo je naporno, do poslednjeg spusta sam bio u grupi od nekoliko takmičara a onda sam se odvojio. Učestvovao sam i prošle godine tako da mi je staza bila poznata. Srećan sam što sam pobedio u ne baš lakoj konkurenciji a voleo bih da dođem i naredne godine – rekao je neposredno posle trke Aleksandar Roman uz zahvalnost orgniztorima za dobro pripremljenu stazu i uslove za takmičenje.
N. Radičević

PLASMAN
42 kilometara: 1. Marko Stanimirović. 2. Mihajilo Tasevski, 3. Marjan Mitić, žene: 1. Aneta Antovska, 2. Andrea Budimovska. 3. Milica Stevanović..
20 kilometara: 1.Leo Krlevski, 2. Željko Ćorić, 3. Alek Bonev, žene: 1. Anita Veličkovska, 2. Katarina Nikolovska, 3. Marija Rajković…