MTB maraton – Divčibare 2017

Srećku Đoliću pobedničko postolje, drugo mesto za Aleksandra Romana

Srećko Đolić, vozač Metalca iz Kraljeva pobednik je MBT maratona „Divčibare 2017“. Drugo mesto pripalo je Aleksandru Romanu vozaču beogradskog Partizana dok je treći kroz cilj na deonici od 82 kilometara prošao vozač iz Makedonije.
Samo jedan u nizu maratonu, ovog puta organizovan pod okriljem kluba RIS Sajkling Trka Crni vrh (Blek pik) okupio je veliki broj vozača iz Srbije, već po tradiciji iz Metalca, Partizana, Ciklomanije, Progresiva, Radničkog iz Kragujevca, Bele Stene… ali i zemalja regiona. Oko 40 takmičara borilo se na trci a prevlast su odneli domaći vozači:
– Pokazali smo da Metalac nije samo aktuelan prvak na drumu već i da imamo dobre vozače i rezultate u planinskom biciklizmu. Srećko je osvojio prvo mesto na maratonu, a od vozača bio je tu i Ivan Jovanović – rekao je trener Metalca Radiša Čubrić.
Aleksandru Romanu, za malo je izmakla prva pozicija:
– Bio sam prvi nakon polovine trke, ali sam u jednom momentu malo promašio stazu.
Generalno, ja sam zadovoljan ne samo ovom trkom već kako je sezona krenula, od trke Beograd Banjaluka, preko svih koje smo vozili moje kolege iz Partizana i ja minule sedmice u Turskoj. Sada me očekuju obaveze u reprezentaciji, u četvrtak putujemo na trku u Rumuniji, Tur of Bihor – istakao je Roman vozač Partizana i selekcije Srbije i u drumskom i u MTB klasi.