MOTIVACIONI ČAS BICIKLIZMA U SURČINU

Predstavnici Biciklističkog saveza Srbije bili su gosti u Osnovnoj školi „22 oktobar” u Surčinu. Značaj ove posete je podrška i motivacioni podstrek biciklističkoj sekciji ove škole da još više radi i unapređuje znanje u oblasti biciklizma, kao i onih sfera koje prate ovaj sport a kome oni pridaju izuzetnu pažnju – bezbednosti u saobraćaju, redovnoj fizičkoj aktivnosti, sticanju zdravih radnih navika, zaštiti životne sredine… U školi u Surčinu već godinama aktivno funkcioniše biciklistička sekcija koju vodi nekoliko učiteljica s velikim entuzijazmom i s željom da ukaže deci na važnost i značaj bicikla kao rekvizita i biciklizma kao jednog vida fizičke aktivnosti.
– Ovo nedostaje Srbiji, trudićemo se da u narednom periodu pokrenemo kampanju, da u narednih godinu dana obiđemo minimum 100 škola i vrtića i kroz motivacione i javne časove ukažemo na važnost i značaj biciklizma – izjavio je Predsednik BSS Branko Banović.
Klincima će da bude poklonjena posebna pažnja na Trci kroz Srbiju:
– Polako se spremamo za izazove koji nas očekuju, prvi i najveći je 58. Trka kroz Srbiju koja startuje već za nekoliko dana, 7. juna i gde će svakako velika pažnja biti posvećena deci kroz akcije Počni na dva točka za decu do pet godina i Kreativnog poligona za osnovce – istakao je Banović.
Kao nagradu i motiv da nastave dalje istim putem, Biciklistički savez Srbije poklonio je jedan školski bicikl i brošure Bezbedno biciklom kroz saobraćaj i dogovorio da od jeseni ovaj vid saradnje bude podignut na još viši nivo.
– Hvala Biciklističkom savezu Srbije. Uvek ćemo biti tu sve akcije i projekte ovog tipa – izjavila je Svetlana Jovanović, direktor škole
Škola će postati jedan od tehničkih partnera BSS i projekta Sajkling 400 koji se planira od jeseni da krene sa realizacijom po školama i vrtićima širom Srbije.