METALAC NA TRADICIONALNOJ AZIJSKOJ TURNEJI

Za podijume kroz 25 dugih dana

Biciklisti Metalca za septembar već imaju popunjen kalendar i tako već nekoliko godina unazad. Stoje štiklirane trke u Kini i to u trajanju od 25 dana. Na put su pošli vozači Ivan Jovanović, Marko Pavlić i Nemanja Stojanović uz pojačanja, Marka Danilovića iz Borca i Dušana Kalabe iz Partizana.
– Prva etapna trka je od 3. do 5. septembra, čuveni Tur of Ksintaj, UCI 2.2 kategorije. Prošle godine na ovoj trci, lep uspeh je ostvario Dušan Kalaba, osvajanjem drugog mesta u generalnom plasmanu. Ove godine je još jača konkurencija i veći izazov za naše vozače – kaže trener Radiša Čubrić.
Posle ove trke, ekipa se seli 2500 kilometara jugoistočno, u Fužoi:
– Druga prepreka je veoma atraktivna traje dvanaest dana, od 12. do 24. septembra, Trka oko jezera Pojang. Poslednjih sedam, osam godina na ovim trkama Metalac je postizao odlične rezultate. Samim tim, uspesi ali i dobre veze omogućuju nam da se naši takmičari oprobaju u jakoj konkurenciji sa vozačima iz Evrope, Azije, Amerike i Australije – istakao je Čubrić.
Ekspediciju uz vozače i trenera Radišu Čubrića, čine i Đorđe Jovanović i Lazar Dimitrijević:
– Moja uloga ovog puta je samo kao gost, prvih sedam dana, da odradim logistiku puta i sve uslove potrebne da takmičari postignu što bolje rezultate – zaključio je Čubrić.