“MEMORIJAL VETERANA REUF BABAJIĆ”

“Memorijal veterana-Reuf Babajić” naziv je ciklo-kros trke, koja se u zimskom ciklusu trka vozi u nedelju  27.11.2022.  u Kragujevcu. 

Mesto starta-cilja je pored “Muzeja 21 oktobar” u okviru kompleksa Spomen park Šumarice.

Na krugu dužine 1600 m uz obilje krivina i kratkih uzbrdica, takmičare očekuje i par prepreka preko kojih moraju da sidju i prenesu bicikl. Sve se odvija na travnatoj i zemljanoj površini van asfalta i saobraćaja. Organizatori trke su Bk Radnički Kragujevac  i BS Srbije.     

Iz Bk Radnički pozivaju bicikliste takmicare svih afiniteta da dodju i učestvuju na ovoj trci na kojoj ce biti dozvoljeno korišćenje svih tipova bicikala.        

Uvertira ce biti trka u Hoby kategoriji u kojoj ce moci da startuju i rekreativci uz uslov posedovanje ispravne bicikle i zastitne kacige.

” Trka ima za cilj promociju zdravog načina života , sporta za sve u prirodi, a za aktivne takmičare ovo će biti prilika da “podsete telo i um” na trkačke izazove koji ih ocekuju u narednoj sezoni. Naziv trke “Memorijal veterana” podseca nas na sve  bicikliste koji su nas prerano napustili” referiše Aleksandar Marić predsednik Bk “Radnički” Kragujevac


Ove godine pehar najboljem uručiće predstavnici porodice  prerano preminulog bicikliste, dugogodišnjeg reprezentativca i člana našeg kluba  Reufa Babajića.