Međunarodna trka “Talenti Beograda i Evrope”

 

Ušće čeka najbolje mlađe kadete i kadete

Svake godine u isto vreme, 1. i 2. jul najbolji kadeti (uzrast do 15 i 17 godina) dolaze u Srbiju, okupljaju se već na starom sastajalištu, na Ušću na Međunarodnoj drumskoj trci „Talenti Beograda i Evrope“. Organizator Biciklistički savez Beograda a uz podršku Biciklističkog saveza Srbije ugostiće najbolje vozače iz ove kategorije.
U subotu se vozi prva etapa, na kružnoj stazi „Ušće“ dužina je 57, 5 kilometara odnosno 25 krugova. Ujedno, osim ove trke voziće se i Kup Beograda do 11, 13, 15 godina ali i šќolarci na Prvenstvu Beograda, čiji je glavni pokrovitelj gradska opština Novi Beograd.
Nedelja je rezervisana za drugu etapu, nešto zahtevniju na Avali gde ća da bude i start i cilj 5. Međunarodne trke „Talenti Beograda i Evrope“…
– Učestvuje 110 tamičara kadeta i mlađih kadeta iz 14 zemalja Evrope. To je u neku ruku i Škola biciklizma za mlađe kategorije i zato je i uvršćena u zvaničan kalendar. Za taj uzrast tetko ko da pravi trke, mi, Italija Mađarska, Slovenija, Austrija i Nemačka. Ova trka će da bude ujedno i pripremna za EJOF u Mađarskoj na kome će se odretiti konačan
spisak naših u muškoj i ženskoj konkurenciji. Devojčice Jednote iz Šida i S tim iz Sombora imaće upravo izbornu trku za pomenuti Evropski olimpijski festival mladih.
Pokrovitelj celo spektakla je gradski sekretarijat za sport i omladinu Beograda – rekao je Ranko Marić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Beograda.
PRVA ETAPA: Kružna staza Ušće (mali krug) = 57,5 km (25 krugova x 2,3 km)
DRUGA ETAPA: SC „Banjica“ (nezvaničan start) – kroz Banjičku šumu – Bul.
Oslobođenja – Zvaničan start posle raskrsnice Bul. Oslobođenja i Crnotravske ulice i dalje Avalskim putem – Trešnja – Ralja (okretište na putu za Babe) – Trešnja – podnožje Avale – do cilja na vrhu Avale plato ispred hotela „Avala“ = 54,5 km.