Međunarodna trka „Talenti Beograda i Evrope“

Admir Kolašinac najbolji srpski kadet

Međunarodna trka kadeta i mlađih kadeta “Talenti Beograda i Evrope ” okupila je 103 kadeta i mlađih kadeta iz 24 ekipe, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Makedonije, BiH i Srbije.
U subotu je vožena prva etapa, kružna trka na Ušću u dužini od 57,5 kilometara. U žestokoj konkurenciji na klasičnoj sprinterksoj stazi pobedio je i poneo žutu majicu Eduard Gobjila (Moldavija nacionalni tim), drugi je bio David Sikora –(Slovački nacionalni tim), a treći Andrej Antal (BK Slavija Slovačka). Belu majicu, za najboljeg mlađeg kadeta poneo je Martin Svrček (Peter Sagan Akademija). Predivna slika
mladosti upotpunjena je prvenstvom Osnovnih škola Novog Beograda i prvenstvom Beograda u biciklizmu na kome je učestvovalo 75 devojčica i dečaka.
U nedelju vozače je čekala teška brdska etapa od Beograda do okreta u Ralji i istom trasom do cilja na vrhu Avale. Konačni poredak ove etape ujedno je odlučio i generalni plasma trke, David Sikora je pobedio i etapu i ukupnu trku, drugi je bio Admir Kolašinac iz Trnave Novog Pazara, a treći Marek Bugar (Slovačka nacionalni tim). Ukupni pobednik trke mlađih kadeta je Martin Svrček.
Saša gajičić, direktor trke i generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije rekao je:
– Zadovoljni smo što iz godine u godinu na ovoj trci okupljamo sve više takmičara kadetskog uzrasta. Ovogodišnje interesovanje i rekordno učešće prevazišlo je sva naša očekivanja. Trku smo koncipirali tako da su mogli da se iskažu i sprinteri i brdski vozači, a mlađi kadeti su imali pravu školu biciklizma i priliku da se takmiče u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji. Posebno bih istakao borbenost Admira Kolašinca, prošlogodišnjeg osvajača bele majice ove trke, koji je sada kao kadet celu drugu etapu diktirao jak tempo i trku izgubio u poslednjem metru do cilja. Ne treba žaliti jer će i iduće godine imati priliku da se bori za pobedu na ovoj trci – istakao je Gajičić.