MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA „JUNIORI KROZ VOJVODINU“


MIHAJLO STOLIĆ KAO VETAR

Juniorski reprezentativac Srbije, biciklista somborskog “S-tima”, Mihajlo Stolić poveo je u generalnom plasmanu Međunarodne biciklističke trke “Juniori kroz Vojvodinu” koja je danas startovala u Erdeviku.

Stolić je pobedio u prvoj etapi,koja je vožena danas, u velikom stilu. Naš mladi reprezentativac je slavio u nadmetanju sa štopericom (individualni hronometar) na stazi dugoj 10 kilometara. Vozeći prosečnom brzinom od 45,03 kilometra na čas, Stolić je prvu etapu “Juniora kroz Vojvodinu” prevezao za 13,19,96 minuta!

Drugo mesto osvojio je vozač čačanskog Borca Dejan Cogoljević sa vremenom 13,35,28, a treće mađarski vozač iz tima Lotus Krištof Araji u vremenu 13, 55,68 minuta.

U konkurenciji kadeta najbolji je bio vozač Borca iz Čačka Boško Veličić ispred Mađara Balinta Feldhofera i mlade nade beogradskog Partizana Gavrila Markovića.

Sutra se vozi druga etapa ulicama Šida i duga je 65 kilometara.Start je u 11,00 časova u centru Šida. Obezbeđeni su trofeji ali i novčane nagrade za najbolje vozače . Biće nagrađen, posebno, i najbolji kadet učesnik ove trke.

Trka se vozi po pravilniku Međunarodne bicijklsitičke federacije –  UCI.

Organizatori su Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova, Biciklistički savez Srbije i biciklistički klub ,,Šid“