MEĐUNARODNA 47. TRKA TROFEJ BEOGRADA MILAN PANIĆ

Admir Kolašinac bronzani Juriševiću žuta i bela majica

Biciklistički savez Beograda je realizovao 47. međunarodnu biciklističku trku „Trofej Beograda – Milan Panić 2018.” koja se tradicionalno sufinansira sredstvima budžeta grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu kao Trofeja Beograda u biciklizmu. Ova trka već petu godinu nosi ime našeg bivšeg bicikliste i reprezentativca i poznatog uspešnog biznismena i vlasnika kompanije MP Global u SAD Milana Panića, koji je generalni sponzor žute majice trke.
Trka je po tradiciji u juniorskom kalendaru Svetske biciklističke unije – UCI što je najbolji pokazatelj vrednovanja, kao i podatak da je ovo trka sa najdužim kontinuitetom za juniore u jugoistočnoj Evropi i najbolji je reper rada klupskih škola biciklizma.
Na trci su učestvovale po pozivu 52 juniora iz Nacionalnih reprezentacija Turske, Hrvatske, Rumunije i Moldavije, kao i klubova Felbermajr iz Austrije, Kranj iz Slovenije, Kontent DKSI iz Mađarske, Larisa Velo iz Grčke, Borac iz Srbije, a od beogradskih klubova selekcija Beograda i Partizan što dovoljno govori o kvalitetu učesnika. Trka je i ove godine održana u dve etape, prva pod nazivom „Olimpijske nade – Otvoreno prvenstvo Beograda za juniore“. Na veoma zahtevnoj trasi u gradskom parku Košutnjak juniore je čekalo teških 13 krugova u dužini od 82 kilometra. Pobednik etape bio je Karlo Jurišević iz nacionalnog tima Hrvatske koji je zasluženo poneo žutu majicu, drugi je bio Halil Ibrahim Dogan iz nacionalnog tima Turske, a treći Admir Kolašinac iz beogradskog Partizana, koji je ogbukao belu majicu za najboljeg takmičara trke ispod 18 godina.
Druga etapa vozila se za Trofej Beograda u gradskom parku Ušće i bila je projektovana za sprintere sa zavidnom dužinom od 25 krugova i ukupnih 100 kilometara. Pobednik ove etape bio je Abel Mesaroš iz mađarskog Kontent DKSI, drugi je bio Melih Cetin iz nacionalnog tima Turske, a treći naš Đorđe Đurić iz Partizan miks tima.
U generalnom plasmanu trke pobedio je Karlo Jurišević koji je u kolekciju stavio žutu majicu ali i belu, drugi je bio Halil Ibrahim Dogan iz nacionalnog tima Turske, a treći Abel Mesaroš iz mađarskog Kontent DKSI. Najbolje plasirani srpski vozač je četvrtoplasirani Admir Kolašinac iz beogradskog Partizana.