Međunarodna 41. trka “Oko Beograda – Delta Tur”

Pobeda Nebojše Jovanovića

Tradicionalna 41. Međunarodna trka „Oko Beograda – Delta Tur“ koja se bodovala za Kup Srbije protekla je u znaku iskusnog 34-godišnjeg Nebojše Jovanović (OBK Beograd) koji je pobedio na trci i osvojio 100 bodova. Drugo mesto pripalo je Marku Daniloviću vozaču Borca iz Čačka (80 bodova) a treće njegovom klupskom kolegi Stefanu Stefanoviću (50
bodova).
Zajedno se seniorima vozili su i mlađi seniori (do 23 godine), a tri prva mesta osvojili su vozači Partizana. Prvi je kroz cilj prošao Andrej Galović, za njim i Dušan Kalaba odnosno Dušan Veselinović… U konkurenciji juniora, Dušan Veselinović je bio na čelu pobedničkog karavana, drugi je bio Đorđe Đurić, vozač Šumadije iz Aranđelovca a treći Veljko Stojnić, uzdanica S tima iz Sombora.
Šta se dešavalo na trci koja je startovala juče ispred SC „Banjica“ vozila se Beograd-Mladenovac-Kosmaj-Sopot-Đurinci-Ralja do vrha Avale komentarisao je Hadži Toma Milenković, direktor kluba OBK organizatora trke uz podršku Biciklističkog saveza Srbije:
– Startovalo je ukupno 45 vozača. Posle 20 kilometara već se odvojila grupa u kojoj su bili Nebojša Jovanović, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Srećko Đolić iz kraljevačkog Metalca. Oni su stvorili prednost, stalno držali oko 40 sekundi. Tek posle Mladenovca uspeli su malo da se razrede. Na usponu prema Kosmaju je otpao Đolić. Pokušaj dvojice vozača iz Borca da se odvoje od Jovanovića nisu uspeo,
mada je bilo više pokušaja, naročito posle Ralje na usponu. Kako se bližio cilj na vrhu Avale, otpao je Stefan Stefanović i pobedu je odneo Jovanović sprintom u poslednjim metrima, trzajem bicikla – potanko će Milenković, koji se ovom prilikom posebno zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je za ovu priliku zatvorilo stazu i omogućilo da sve protekne u najboljem redu.