MEDITERANSKE IGRE (TARAGONA OD 22. JUNA DO 1. JULA)

Veljko Stojnic na 20. mestu, dva Dusana Rajovic i Kalaba bez plasmana

Veljko Stojnic na 20. mestu, Dusan Kalaba i Dusan Rajovic nisu zavrsili trku. To je epilog drumske trke Orlova na Mediteranskim igrama u spanskoj Taragoni. Najavljivao je Ivan Stevic, clan programske komisije za seniore BSS da upravo staza moze da bude veliki problem. I obistinilo se. Stojnic je uspeo da se domogne cilja kao 20. u vremenu 3:44:56, dok dva Dusana, Rajovic i Kalaba nisu uspeli da zavrse trku.
Pobednik je Italijan Jajel Duranti – vreme 3:43:50, drugo mesto i srebro pripalo je jos jednom iz tabora Azura Filipu Taljaniju – vreme 3:43:50, dok je bronzani bio Portugalac Rafael Silva, u vremenu pobednika.
Stojnica i Rajovica u subotu, 30. juna ocekuje voznja hronometra.
Veljko Stojnic, jedini je zavrsio trku od trojice reprezentativaca Srbije i to na 20. mestu. Preneo je utiske:
– Staza je bila uzasno teska i pokazalo se da nam nije odgovarala. Startovalo je oko 77 vozaca, nekoliko izuzetno jakoh ekipa, koje su od starta namentule tempo. Bilo je i begova, mi smo radili za lidera tima Dusana Rajovica, ali jednostavno, zbog te staze, nije bilo boljeg plasmana. Kada sam ostao sam u toj grupi posle brda, pratio sam je ali su me uhvatili grcevi u nogama, bas sam se naprezao, ali na zalost, nisam uspeo do pet ili deset najboljih – realan je Stojnic.