Magija Veljka Stojnića


Reprezentativac Srbije Veljko Stojnić je u četvrtoj, planinskoj, najtežoj etapi, međunarodne biciklističke trke “Tour of Albania” deklasirao rivale, solo stigao na cilj i uz pobedu na planinskom vrhu Ljogara preuzeo je i vođstvo u generalnom plasmanu – “žutu majicu”.


Stojnić je etapu od Fljore do vrha planine Ćoka (Ljogare) dugu 121,34 kilometra prevezao za 3:27,50 časova.

Drugoplasirani reprezentativac Severne Makedonije Dimitar Jovanovski je stigao nakon 1:49 minuta na cilj kao i trećeplasirani Vedad Karić iz hrvatske ekipe Kamen iz Pazina.
Četvrti Džimri Prudniku iz tima Tirane je imao 1:53 minuta, a peti Englez Arči Kros iz tima Šilds 4:25 minuta zaostatka. Koliko je Stojnić nadmoćno osvojio ovaj planinski vrh, etapu i “žutu majicu”, govori i podatak da je deseti vozač na cilju kasnio 7:45 minuta.


Mladi Đorđe Đurić koji je nosio “žutu majicu” prve tri etape, danas je stigao kao 25. i prepustio je lidersku poziciju fenomenalnom Stojniću. Đurić će se u poslednjoj 5. etapi boriti za “zelenu majicu”, najboljeg u generalnom plasmanu po bodovima, gde trenutno zauzima drugu poziciju sa dva boda manje od prvoplasiranog Vedada Karića iz hrvatske ekipe Kamen.
Ekipno Srbija je ubedljivo prva sa 17:11 minuta prednosti nad bugarskom ekipom Trojan.


Poslednja 5. etapa vozi se sutra od Flore do Fjera i duga je 118,79 kilometara.

Proglašenje pobednika je zakazano za 20,00 časova kada ćemo imati i izjave i fotografije sa lica mesta.