Kup Srbije: Spektakl u Šidu

Šid će u nedelju, 11.juna 2023.godine biti biciklistički centar ovog dela Evrope.

U organizaciji Biciklističkog kluba Šid i Biciklističkog saveza Srbije voziće se Kup Srbije na drumu za sve kategorije – nadaleko čuvena trka – ” Ulicama Save Šumanovića”.

Šiđani sa ponosom i na ovaj način odaju počast jednom od najvećih slikara Srbije, nedostižnom Savi Šumanoviću, slikarskom poeti iz Srema,Šida.

A na startu će se naći više od 200 biciklista iz Srbije ,SAD, Bugarske, Mađarske, BiH, Makedonije, Hrvatske.

Njih čeka izvrsno pripremljena staza u samom centru Šida i svi potrebni vrhunski uslovi za postizanje optimalnih rezultata.

Staza je kružna, ulična. Dužina staze je 2.600 metara a uzrastna dob, kategorija je odrednica za broj krugova.

Prvi će na start najmlađi takmičari. U 11,00 startuju dečaci od devet do 11 godina M 9-11 koji će, baš kao i kategorija W 9-11 , devojčica od devet do 11 godina, voziti jedan krug – 2.600 metara.

Za njima slede kategorije M 13 koji će voziti tri kruga – 7,8 kilometara i W 13 koje će se nadmetati na dva kruga – 5,2 kilometra.

Kategorija W-15 će voziti tri kruga – 7,8 kilometara, a M 15 šest krugova – 15,6 kilometara.

Deset krugova ili 26 kilometara očekuje kadete M 17, baš kao i Masterse koji će ovom nadmetanju, kao i uvek dati posebnu notu.

Elita žene, kategorije W17 i W 19 će voziti kriterijumsku trku 10 krugova ( 5,10,).

Seniori i juniori će pokazati u kakvoj su formi takođe u kriterijumskoj trci od 15 krugova ili 39 kilometara (5,10,15).

Ponosni smo na ovu trku, na naš Šid, velikog Savu Šumanovića i sa velikim zadovoljstvom organizujemo ovu poslasticu u centru našeg grada. Želumo da pružimo najbolje moguće uslove za nadmetanje svim takmičarima, prijatan boravak u našem gradu – kaže prvi čovek BK Šid i potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić koji se zahvaljuje na podršci gradu Šidu , SSO Šid, Galeriji slika Sava Šumanović, TO ŠID , Kopernikus TV , Sremska TV i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog spektakla na dva točka.