KUP NACIJA ZA JUNIORE U FRANCUSKOJ -Trophée Morbihan Juniors

Juniorska reprezentacija Srbije dobro je započela etapnu trku u Francuskoj koja se vozi za Kup nacija -“Trophée Morbihan Juniors”.

U prvoj etapi Mihajlo Stolić je bio 13. Dejan Cogoljević 28. Mark Perčič 33. – svi u vremenu pobednika. Boško Veličić je stigao 78. sa velikim zaostatkom od -9,22 minuta za pobednikom

U generalnom plasmanu Stolić je 13. a u plasmanu brdskih ciljeva 10.

U ekipnom plasmanu vodi Italija sa 8:02,36 časova. Srbija je na osmom mestu sa istim vremenom.

Prva etapa vožena danas bila je duga 115,6 kilometara. Vožena je od Malachappe (Pluvignera) do Malachappe.


Prvo mesto pripalo je belgijskom junioru Vladu Vanmehelenu skoji je stazu prevezao za 2 časa 40 minuta i 52 sekunde., drugi je bio Nemac Maks Markl, a treći junior iz Australije Oskar Čemberlen, oba u vremenu pobednika.


Juniorska reprezentacija Srbije vozi u sastavu Mihajlo Stolić, Mark Perčić,Dejan Cogoljević, Boško Veličić .

Druga etapa individualni hronometar vozen je u dužini od sedam kilometara.

U drugoj etapi /poluetapa,/ individualnom hronometru, pobedio je Dzos Tarling iz Velike Britanije.One je deonicu od sedam kilometara prevezao za 2?49,24 minuta. Drugi je bio Jorg Nordhagen iz Norveske sa 13 sekundi zaostatka, a treí Vlad Vanmehelen iz Belgije koji je imao zaostatak za pobednikom od 16. sekundi, MIhajlo Stoli’je bio 35. sa zaostatkom od 54 sekunde, 54. Cogoljevic, 58. Percic, 78. Velicic.


Treća etapa vozi od Buléon-Locminé u dužini od 109,9 kilometara.

U trecoj etapi pobedio je vozac ekipe Pays de la Loire AUGÉ Ronan u vremenu 2:37,53 casova.Mihajlo Stiloc je bio 20. s 47 sekundi zaostatka, Cogoljevic 34. u istom vremenu,41. Percic u istom vremenu,Velicic 77.

VELIKA PODRŠKA OD WAGNERA

Pravi prijatelji su tu kada Vam najviše trebaju. Našoj ekipi, mladićima koji stiču neophodno iskustvo i znanje i kale veliki talenat na trkama za Kup nacija, ogromnu pomoć u Francuskoj je pružio Philippe Wagner, prvi čovek Wagner ttima.

Sjajna saradnja koju imamo sa Wagnerom i dalje se nastavlja na još višem, boljem nivou-. Jednostavno nemam reči da se zahvalim Wagneru na pomoći, gostoprimstvu koje nam je pružio. Dali su nam na korišćenje jedan automobil, mehaničara Zlatka Prcića, ( u timu Wagner vozi i naš reprezentativac Đorđe Đurić), bili su uz nas, bodrili nas na ovoj veoma teškoj trci na kojoj smo zabeležili i više nego solidne rezultate – kaže direktor naše reprezentacije Marko Sudarić.


Philippe Wagner i saradnici sa našom ekipom

Mali, zasluženi predah i pravac -Švajcarska -novo iskušenje u Kupu nacija!