Kup Beograda drugi u nizu održan je na Kalemegdanu

Ni kiša – najboljima, ne može ništa
Kup Beograda, drugi u nizu, vožen na Kalemgdanu i ove godine u potpunosti je zadovoljio i one najprobirljivije. Sve kategorije od mlađih poletaraca do kadeta, od starta su se borili za bodove u Kupu. U najstarijoj na trci, kadetskoj konkurenciji, dva kluba vodila
su veliku borbu, večiti rivali Crvena zvezda i Partizan. Podijuma i prvog mesta domogao se Uroš Zdravković iz crno-belog tabora, drugi je na cilj stigao Teodor Bajević Stanković iz Crvene zvezde ispred još jednog vozača Partizana Nikole Đokića.
Najmađi su pokazali da su već kadri za jake trke i osvajanjnje bodova, ponovo su vozači Avalskog sokola, Policajca, Partizana, Čukaričkog, gostiju Bobe iz Valjeva dali najbolje vozače.
Posebna poslatica bila je trka osnovaca-polaznika škole biciklizma. Tri dame Kristina Belanović (OŠ „Ćirilo i Metodije“), Eva Lončarević („Ćirilo i Metodije“) i Anita Bobić (OŠ „Danilo Kiš“) bile su prve među jednakima. Čast predškolaca branio je Maksim Miladinović iz kluba Avalski soko.
Domaćin i organizator Biciklističi klub Crvena zvezda i Biciklistički savez Beograda uz pokrovitelja Gradski sekretarijat za sport i omladinu Beograda najboljima su obezbedili medalje uz obećanje da će ovo takmičenje iz godine u godinu da raste.
Ranko Marić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Beograda o samom Kupu istakao je:
– Kad su startovale prve trke vreme je bilo promenljivo, padala je kiša, staza je bila klizava.. Međutim, klinci su pokazali da su već stasali, da škola biciklizma daje rezultte i da su spremni da se uhvate u koštac sa ozbiljnim zadacima na trci. Bilo je u krivinama dva lakša pada, ali sve u svemu, mi smo prezadovoljni.
Potvrdio je Marić da je trka kadeta bila zanimljiva i neizvesna do samog kraja:
– Tu i jeste bila najveća borba, između gradskih rivala Partizana i Crvene zvezde. U ovoj trci brojčana prednost Partizana je odnela prevagu jer su crno-beli u vodećoj grupi imali tri, dok je Zvezda imala samo jednog takmičara. Istakao bih i da su juniori vozili van konkurencije i skupljanja bodova, praktično kao trening, ali i da su redovni gosti i ovog puta bili odlični takmičari Bobe iz Valjeva – zaključio je Marić, koji je ujedno najavio i narednu akciju BSB, Otvoreno prvenstvo u ciklo krosu narednog vikenda na Adi Ciganliji.
REZULTATI
Mlađe poletarke: 1. Nika Ratković (Boba Valjevo), 2. Tara Čulić (Boba Valjevo), 3. Zoja Ratković (Boba Valjevo), mlađi poletarci: 1. Petar Pavlović (Policajac), 2. Nikola Šljivić (Avalski Soko), poletarke: 1. Marija Pavlović (Policajac), 2. Mina Simić (Čukarički), poletarci: 1. 1. Branislav Goločevac (Avalski Soko), 2. Viktor Manić (Boba Valjevo), 3. Konstantin Tomić (Partizan), mlađe kadetkinje: 1. Gala Ratković (Boba Valjevo), 2. Anika Rankobvić (Policajac), mlađi kadeti: 1. Lazar Stekić
(Partizan), 2. Viktor Trmčić (Avalski Soko), 3. Marko Sošić (Avalski Soko), kadetkinje: 1. Teodora Trmčić (Avalski Soko), 2. Vanja Milić (Avalski Soko), kadeti: 1. Uroš Zdravković (Partizan), 2. Teodor Bajević Stanković (Crvena zvezda), 3. Nikola Đokić (Partizan)