Kraljevčanka na trci u Holandiji

Jelena Erić na 70. mestu na Amstel Goldu

Jelena Erić, Kraljevčanka u majici slovenačkog BTC Sitija, vozila je na trci svetskog tura „Amstel Gold“ u Holandiji i zauzela je 70. mesto sa oko 11 minuta zaostatka za pobednicom (3:27, 44). Prva na trci dugoj 122 kilometara sa ciljem u Valkenburgu bila je olimpijska šampionka Ana Van Der Bregen iz Holandije (Boels Dolmans) u vremenu 3:15,57, druga je kroz cilj prošla njena koleginica iz tima Britanka Elizabet Dejnjan sa 55 sekundi zaostatka a u vremenu drugoplasirane stigla je i treća na trci Poljakinja Katržina Nevjadoma (VM3 sajkling tim ).
Od ukupno 123 takmičarke koje su startovale na trci, njih 73 je završilo trku među kojima i odlična Srpkinja Jelena Erić, dok čak 50 devojaka nije ni stiglo do ciljne ravnine.
Naša najbolja drumašica prenela je utiske sa trke, odmah po povratku u Belgiju gde je već sutra čekaju naredne:
– Vozila sam tu trku Amstel Gold bap u Valkenburgu gde je pre nekoliko godina održano i Svetsko prvenstvo. Nije bilo loše, bila sam u vodećoj grupi veliki deo trke i posle kada su dodale gas i krenule jako, ostala sam pozadi, na brdu i nisam uspela. Ipak, završila sam trku kao 70. Bilo je dosta brdskih ciljeva što meni ne odgovara. Takve trke same po sebi mi ne leže. Najbolja iz moje ekipe BTC Sitija je Italijanka Ana Zita Marija Striker koja je stigla 24. Malo joj je falilo da bude u
top 20 – komentarisala je Erićeva, koja već u sredu ponovo izlazi na stazu:
– Vratili smo se već u Belgiju. U sredu vozim trku Freš Valon i to je deo svetskog tura. Takođe je konfiguracija staze slična kao na ovoj trci, dakle nije po mom ukusu. Mnogo brda, vozi se gore dole non stop. Bitno je da pomognem ekipi koliko budem mogla i da završim trku – realna je Jelena.
Zadovoljna je reprezentativka Srbije i formom i kako izgleda na stazi:
– Stvarno je sve super i forma i sve. Posle trćeg mesta na trci u belgiji dobila sam i na samopouzdanju. Vide se rezultati rada što mi je posebno drago. Na sledećim trkama tog tipa želim da pokažem da mogu još bolje – svesna je Jelena dometa a ono što je prvo očekuje od domaćih takmičenja je Državno prvenstvo krajem juna, a do tada još dosta u Evropi, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, posle čega direktno putuje u Kinu 2. maja na etapne trke.