KRALjEVČANIN VOZIO ZA ADRIJU MOBIL NA TRCI„MAJORA HUBALA“ U POLjSKOJ

Dušan Rajović 26. u ukupnom plasmanu

Ekipa slovenačke Adrije Mobil sa Dušanom Rajovićem vozila je etapnu trku „Majora Hubala“ u Poljskoj. Srpski vozač je posle četiri dana zauzeo 26. mesto u generalnom plasmanu (ukupno vreme 12:11:9). Prva tri mesta i podijum pripala su domaćim vozačima Mateušu Tačjaku (12:09:31), Filipu Maćijuku (12:09:34) i Kamil Gradeku (12:09:41)…
Po danima reprezentativac Srbije, koje će biti predvodnik na Mediteranskim igrama u Taragoni vozio je dobro. U prvoj etapi je bio šesti – vreme 4:44:51 u grupi pobednika, u drugoj mu je malo nedostajalo za postolje, osvojio je četvrto mesto (2:55:52). Trećeg dana bila je zakazana vožnja hronometra što je Dušanu oduzelo vreme, bio je 37 – 0:27:48, da bi poslednjeg dana na trci zauzeo 16. poziciju 4:20:38…
Rajović se vratio u Sloveniju, trenira i priprema se pred važnu trku za njega i timske kolege „Tur of Slovenija“:
– Krenuo sam dobro ta dva prva dana a onda sam malo stao. Zapravo, izgubio sam dosta na hronometru što mi i nije uža specijalnost a poslednjeg dana trke već se nisam osećao dobro. Nema veze, ta etapa u Poljskoj je već zaboravljena. Mi se već u Novom Mestu pripremamo za jednu od najjačih trka u regionu Trku oko Slovenije. Praktično to je domaća trka i nama kao kluba je jako važno da je dobro vozimo i postignemo što bolji rezultat – iskren je 20-godišnji Kraljevčanin.
Trka oko Slovenije je sledeće srede, ali čelnici kluba i treneri već su odredili sastav:
– Trka se vozi od 13. do 17. juna, u ekipi su Jure Golčar, Jani Brajković, Radoslav Rogina, Gašper Katrašnik, Žiga Grošelj, ja i čekamo odluku ko će da bude taj još jedan preostali. Znamo šta nam je postavljeno kao cilj i ne odstupamo od toga.
Priznao je Dušan da uprkos dobrim rezultatima, nije u poptunosti zadovoljan formom:
– Kad bih mogao samo da vratim onu koja je bila na početku sezone. Nisam baš zadovoljan jer znam da mogu i jače i više. Treniram svaki dan da ojačam lakat, ali nije lako. Ruka jeste u redu, ali samo još malo da nabacim snagu – smeje se Rajović.

POVRATAK U SRBIJU ZA DRŽAVNO PRVENSTVO
Još jednom je podsetio Dušan Rajović da u Srbiju dolazi sredinom juna, zapravo odmah posle Trke oko Slovenije:
– Vraćam se 18. juna, biću u Srbiji, u Kraljevu jer, kao što sam i ranije najavio, voziću za moj matični kub Metalac iz Kraljeva na Državnom prevenstvu.