Kraljevčanin korektan u drugoj etapi “Trke kroz Hrvatsku”

Dušan Rajović na 137. mestu

Du​šan Ra​jo​vić (20) posle odličnog desetog mesta u prvoj etapi „Trke kroz Hrvatsku“ i to u vremenu pobednika Italijana Saše Madola (5:24,19), drugu etapu završio je na 137. mestu u grupi koja je ostala pozadi. Ipak, kako je i planirano za ovu deonicu od Trogira kroz Makarsku, Okrug, Brelu, Tučepe, Podgoru do Biokova (107,7 kilometara), Rajović je treba lo da radi za kolege iz tima Adrije iskusne Radoslava Roginu i Jura Gol čara koji su na kraju stigli oko 20. mesta. Trener Adrije Bo​štjan Mer​var priznaje da je očekivao više drugog dana trke:
– Nadao sam se da neko od momaka uđe u top deset ali nije se desilo. Treba imati u vidu da je konkurencija izuzetno jaka i nama kao timu je po trebno strpljenje. Sačekaćemo još jednu do dve etape da vidimo kako će mo da budemo pozicionirani u generalnom. Na ovoj deonici najbolji je bio Rogina, za njim i Golčar ali na žalost, zvaničnih rezultata još uvek ne ma – kometarisao je Mervar.
Ka​ko je vo​zio Sr​bin Du​šan Ra​jo​vić, je​dan od mla​đih u va​šoj eki​pi?
– Dule je išao polako jer je štedeo snagu za naredne etape u kojima očekujem da može da ponovi dobar plasman. Ostao je pozadi, radio za tim ske drugove što je i bila taktika. Ipak, ako se uzme u obzir baš teška staza koja je vožena od Trogira do Biokova sa nekoliko izuzetno teških uspo na, mogu da budem zadovoljan – zaključio je Mervar.
Hrvatski biciklista Kri​sti​jan Đu​ra​sek pobednik je druge etape 3. izdanja Trke kroz Hrvatsku. Đurašek je napravio podvig osvojivši etapu koja je trebalo da bude najteža u celoj trci. Ipak, zbog vremenskih neprilika, snega i bure, organizator je morao da skrati deonicu koja je prvo bitno bila planirana na 1762 metara visokom vrhu Svetom Juri. Cilj je tako spušten na 860 metara, na Vratima Biokova. Đurasek je napao sto metara pre cilja, pobedivši čak i osvajača Điro di Italija i velikog favorita Italijana Vićenca Nibalija. Drugo mesto je osvojio Španac Žame Roson, a treći je bio Nibali.
Danas je na programu treća etapa od Imotskog do Zadra u dužini od 237 kilometara.