KRALjEVAČKI METALAC NA TRKAMA U KINI

Marko Danilović na koti 6

Na međunarodnoj biciklistickoj trci UCI 2.2 kategorije u Kini Tur of Ksingtaji, biciklisti Metalca postigli su sjajan rezultat osvajanjem drugog mesta ekipno iza italijanske ekipe Amore Vita, a ispred Mancana Postobon iz Kolumbije.
Rezultatski, najbolji plasman ostvario je Marko Danilović, pojačanje Metalca iz čačanskog Borca koji osvajanjem šestog mesta u generalnom plasmanu (+0:20) za vodećim Damjanom Ćimom iz Italije – vreme 8:52:37 U top 20 svoje mesto “rezervisali su” i Slovenac koji vozi za kraljevčaki tim – Marko Pavlić (17. mesto – +1:31) ali i Dušan Kalaba (20. mesto – +1:39)
Radiša Čubrić, uz Lazara Dimitrijevića i Đorđa Jovanovića, diriguje ovim timom:
– Danilović je bio blizu trećeg mesta u generalnom jer mu je falilo tri stotinke bonifikacije na prolaznom cilju a uhvaćen je pred sam sprint. Čestitke momcima i veliko hvala organizatorima na na pozivu i pomoći u svemu. Učestvovalo je 140 biciklista iz 24 zemlje, Amerike, Evrope, Azije i Australije. Treneri Lazar Dimitrijevic i Đorđe Jovanović sa istom ekišpom nastavljaju karavan etapnom trkom oko jezera Pojang od 11. do 24. septembra – istakao je Čubrić.
Od vozača, rolu su imali i Stefan Stefanović, 28. u generalnom (+1:57), Nemanja Stojanović (110. mesto – +39:26).