Kragujevčanka za četiri dana završava rad u UCI kampu

Jana Jolović dobila pozivnicu i za juli

Jana Jolović (19), broji poslednju nedelju boravka u UCI, kampu Svetske biciklističke federacije u Iglu. Ova juniorka Srbije i takmičarka Ciklomanije iz Kragujevca ozbiljno se posvetila radu jer šansu za ovim usavršvanjem u Švajcarskoj dobijaju samo odabrani.
Kragujevčanka je votzila za UCI kontinentalnu ekipu sa još nekoliko koleginica.
Da li je i koliko zadovoljsna pravo, jana je prenela direktno iz Igla: – Ovog vikenda smo imali trku u Lyaudu u Francuskoj, i tu sam zauzela 4. mesto. Vozile smo sa mastersima, a pobedila je koleginica iz mog tima. Dečaci su vozili dvodnevnu trku. Svaki dan radim teretanu, neki dan vežbe izdržljivosti. Popodne imamo trening održavanja tempa, a očekuje nas i vatbajk test i vožnju od 4 puta 30 minuta – pojasnila je sve Jolovićeva.
Kaže Jolovićeva da je prezadovoljna naučenim lekcijama, formom, ali da ima još toliko toga da se nauči:
– Malo je zahladnelo, a i dosta je teže na treninzima jer duva jak vetar. Što se tiče tima, došla je devojka iz Brazila, a treba da stigne i Ukrajinka. Zadovoljna jesam, ali baš mi je žao sto ne ostajem barem još ovu trku. Moram da se vratim i u Srbiju 21. aprila kako bih polagala maturu. Posle toga konkurisaću na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, odsek farmacija.
Ipak, ovde se janina priča što se UCI kampa tiče, na završava:
– Ovo je drugi put da boravim ovde, a raduje me jer sam dobila poziv da dođem ponovo u julu i ostanem do septembra.