KRAGUJEVAC DOMAĆIN “MEMORIJALA VETERANA”

PROMOCIJA ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA

“Memorijal veterana” naziv je ciklo-kros trke koja se u zimskom ciklusu trka, u nedelju 28.11.2021. vozi u Kragujevcu. Staza je novina u odnosu na dosadasnje, a mesto starta-cilja je pored “Muzeja 21 oktobar”
u okviru kompleksa Spomen park Šumarice.
Na krugu dužine 1.600 m uz obilje krivina i kratkih uzbrdica, takmičare očekuje i par prepreka preko kojih moraju da sidju i prenesu bicikl. Sve se odvija na travnatoj i zemljanoj površini van asfalta i saobraćaja.
Organizatori trke su Bk Radnički Kragujevac, Sportsko društvo Radnički Kragujevac i Biciklistički Savez Srbije.
Iz BK Radnički pozivaju bicikliste takmicare svih afiniteta da dodju i učestvuju na ovoj trci na kojoj ce biti dozvoljeno korišćenje svih tipova bicikala.
Uvertira ce biti trka u Hoby kategoriji u kojoj ce moci da startuju i rekreativci uz uslov posedovanje ispravne bicikle i zastitne kacige.

  • Trka ima za cilj promociju zdravog načina života , sporta za sve u prirodi, a za aktivne takmičare ovo će biti prilika da “podsete telo i um” na trkačke izazove koji ih ocekuju u narednoj sezoni. Naziv trke
    “Memorijal veterana” podseca nas na sve bicikliste koji su nas prerano napustili -referiše Aleksandar Marić predsednik BK “Radnički” Kragujevac Ove godine pehar najboljem uručiće predstavnici porodice tragicno preminulog bicikliste Predraga
    Pejkovića Pejke Start je u 12,00 časova.