KEVEDO “PRESVUKAO” RAJOVIĆA

VENECUELANSKI biciklista Havijer Kevedo (30), vozač ekipe Fina Aroz Venecuela pas de Futuro, pobedom u trećoj etapi 57. međunarodne trke “Vuelta al Tahira”, koja se vozi u Venecueli, preuzeo je i vođstvo u generalnom plasmanu od našeg reprezentativca Dušana Rajovića koji ove godine brani boje italijanskog tima Koratek.

DUŠAN RAJOVIČ (FOTO:FACEBOOK CORRATEC TEAM)


Venecuelanac je etapu od Sokopoa do Barinitasa dugu 131,8 kilometara, veoma zahtevnu deonicu, prevezao za 3 časa 13 minuta i 19 sekundi odsprintavši drugoplasiranog zemljaka Daniela Obrea iz tima JHS Grupo Moja i Alcidisa Espinela, kolubijskog asa iz Kalcado pauer tima. Rajović je na cilj stigao u grupi vozača sa zaostatkom od oko -šest minuta. U generalnom plasmanu Rajović je 86. iako je u preliminarnim rezultatima stajalo da je osmi sa 2,53 minuta zaostatka za Kevedom.Rajović je treći u plasmanu po bodovima.
Da podsetimo, naš biciklista, specijalac za sprinterske deonice, u prvoj etapi je bio drugi a u drugoj prvi, i to na debiju u svom novom klubu.
U ovogodišnjoj 57. po redu Vuelti al Tahira učestvuje 162 biciklista iz 27 ekipa, koji se nadmeću na stazi ukupne dužine od 1026 kilometara podeljenih u osam etapa.


Trka koja je startovala 16. završava se 23. januara i izaziva ogromno interesovanje u Venecueli ali i u svim zemljama Južne Amerike. To potvrđuje i dolazakvenecuelanskog predsednika Madura na start trke.


Četvrta deonica se vozi sutra u dužini od 104,6 kilometara od Lagunilasa do Meride. Cilj je na usponu prve kategorije.