KADETSKA SELEKCIJA SA MEDALjAMA IZ SLOVENIJE

Idrija u znaku Orlića

Gran pri Idrije u Sloveniji doneo je lepe vesti srpski biciklizma. Tercet iz somborskog S tima osvojilo je četiri odličja, Mihajlo Stolić osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadeta, Sara Počuča pobedila je na hronometru. Mark Perčić iz Subotice i Bojana Vujasinović, ovenčali su se bronzama.
Na trci su vozili i Luka Bojović iz kraljevčakog Metalca, Lazar Stekić iz Partizana i Marija Tancik – Jendota Šid.
Marko Sudarić, trener vozača S tima u superlativu je pričao o sviojim vozačima ali i celoj selekciji Srbije:
– Sari Počuči ovo je bio peti nastup za reprezentaciju od 2017. godine dok je Mihajlu Stoliću i Bojani Vujasinović ovo bio debi. Trka u Idriji bila je sastavljena iz tri etape, prve brdske, druge brdskog hronometra i treće najzahtevnije ulicama same Idrije. Prvu medalju za srpski tim i najavu jednog od najboljih reprezentativnih nastupa naše mlade reprezentacije osvojila je Sara Počuča, pobedom u vožnji na hronometar i u tom momentu trećim mestom u generalnom plasmanu. Trećeg dana, Stolić je doneo trijumf nacionalnom timu i na najbolji mogući način zaokružio svoje prolećne vožnje na tlu Slovenije, gde je ove godine osvajao dva puta drugo mesto. U istoj trci, Mark Perčić iz Subotice zauzeo je treće mesto, dok je Bojana Vujasinović osvojila bronzu kod kadetkinja. Posle Igora Nadoveze, nova tri reprezentativca imamo ove godine iz tima. Uz Veljka Stojnića koji će ovog vikenda da se vrati iz UCI kampa i nastupa za reprezentaciju u Rumuniji, biće to pet aktuelnih reprezentativaca za Somborce. Kao trener ove dece mogu da budem samo ponosan i srećan na sve ono što smo do sada postigli i osvojili – istren je Sudarić.
I ostali iz nacionalnog tima su se pokazali u dobrom svetlu?
– Odlični su bili i Lazar i Luka kojima je ovo bilo vatreno krštenje za reprezentaciju kao i za Mariju Tancik iz Šida. Sigurno da je sve ovo novi put kojim je krenuo srpski biciklizam kroz nekoliko reprezentativnih akcija u toku godine na koje će se ići – zaključio je Sudarić.