KADETI I JUNIORI SRBIJE PUTUJU NA BALKANSKI ŠAMPIONAT

Orlići osvajaju Kavadarce

Selekcija Srbije u drumskom biciklizmu, kadeti i juniori voziće 1. i 2. septembra na Balkanskom šampionatu u Kavadarcima (Makedonija). Prvog dana vozi se hronometar, dok je dan kasnije u nedelju zakazana drumska trka.
U sastavu nacionalnog tima su juniori Đorđe Đurić, Admir Kolašinac, Stevan Jovanov, Nikola Matejić, Bogdan Milošević, juniorke Emilija Đačanin i Jovana Radovanović, kadeti Nermin Ćatović, Jovan Divnić, David Luković, Igor Nadoveza, Lazar Selečanin i kadetkinje Sara Počuča i Bojana Vujasinović.
Marko Sudarić, član programske komisije za juniore BSS o rezultatima, nadanjima, iskreno je komentarisao:
– Takva je staza, ravničarska, da favorizuje vozače sprintere. Očekivanja u juniorima su medalje i na hroonometru i na drumu. Isto je i kod kadeta. Kod devojaka je uvek neizvesno, jer nemamo priliku da se takmičimo sa njima, samim tim nemamo ni uvid koje su to devojke u ostalim selekcijama. Ali, sama činjenica da će ih biti desetak i kod kadetkinja i kod juniorki je pokazatelj da i ženski biciklizam napreduje. Zašto, kategorija žena je tek pre tri godine postala sastavni deo Balkanijade- potanko će Sudarić.
Gledano pojedinačno od srpskih vozača, postoji pretnja konkurenciji:
– Mislim da su najjači pojedinci kod juniora Đorđe Đurić i Amdir Kolašinac. Kod kadeta je sve toliko ujednačeno i svako može da iznenadi. Kod kadetkinja, prva među jednakima je Sara Počuča koja se ove godine izdvojila kao favoritkinja – jasan je Marko Sudarić.
U stručnom štabu osim Marka Sudarića su i treneri Dejan Perčić, Slobodan Radovanović i Bajram Kolašinac.
Svestan je Sudarić da je pred Orlićima veliki zadatak. Svestan je i dometa jednako kao i konkurencije:
– Znam da postoji jako dobar junior iz Grčke ali i Turske. Kod kadeta, ne zna se jer nije bilo takmičenja na vrhunskom nivou gde bismo se svi našli na jednom mestu, odmerili snage i videli gde je ko – podvukao je Sudarić