JUNIORI – NAŠ PONOS I DIKA

STOLICEVSKI poslednji cin u TEREZINU, CESKA
Mihajlo Stolić osvojio je novo 5. mesto na SVETSKIM KUPOVIMA (vec 3x u TOP5), jos jednom potvrdivsi svetsku klasu. Terezin je ponovo njegov, Terezin je ponovo nas.

Naša juniorska reprezentacija je učestvovala u Češkoj na Svetskom kupu. Sve rezultate, pojedinosti možete pogledati OVDE a naredni tekst će vam dočarati delić atmosfere iz naše reprezentacije, razmišljanja našeg direktora reprezentacije Marka Sudarića, o ekipi, mladićima koji su već sada naš ponos i dika, i kojima predstoji sjajna biciklistička budućnost. Naši juniori u Češkoj vozili su u sastavu Mihajlo Stolić, Mark Percic, Dejan Cogoljevic, Nemanja Markovic i Boško Velicic.

50. izdanje trke MIRA, simbolu pomirenja Česke i Nemačke, koja kreće iz prve, a zavrsava u drugoj zemlji, počelo je tehnickim sastankom kome sam sa nikad vecim ponosom prisustvovao. Moj takmicar, upisan zauvek u analima najpoznatije trke u Ceskoj. 6 zlatnih slova u rubrici bivsi etapni pobednici – priča s ponosom direktor reprezentacije Srbije Marko Sudarić.


U Česku smo otisli kao pobednici etape iz 2021. Lestvicu tako podignutu znali smo da je tesko izjednaciti, ali imali smo plan i cilj.

Prvog dana brda su bila preteska kao i noge. Mark Percic ostao je do poslednjeg uspona u prvoj grupi, dok su ostali zavrsili u grupi. Na hronometru, drugoj etapi u trci slabije izdanje nasih, ali vec tada su nam misli bile usmerene na popodnevnu trijumfalnu etapu iz 2021. koja je sledila.
U zadnja 2km sprinterske etape ulazimo sa trojicom u prvih 20 pozicija i tada nam po ko zna koji put ove sezone sreca okrece ledja. Mihajlo i Mark umesto uspeha, zavrsavaju u padu, a onda i u bolnici. 12. mestom u trci Dejan Cogoljevic pravi rezultat karijere i samo potvrdjuje sansu koju smo propustili.


Percic zavrsava u savovima, a Stolic srecom bez preloma, ali sa preporukom da ruka ide 7 dana u gips. Medjutim svetski je kup, to nije bila opcija i obojica nastavljaju. Srecom noge ni malo obojici nisu stradale, ali jednom je pukao ram, a drugom samaraljka.


Kraljevsku 4. etapu Mark ipak nije mogao zavrsiti od bolova, te odustaje na 80km, dok je Stolic odvezao vrhunski, nagovestivsi da forma iz trke u trku raste.


Petu etapu krenuli i zavrsili su samo on i Cogoljevic. Stolic prezivevsi svog najveceg “neprijatelja” brdo, u velikom sprintu iza bega(dvojica) koji je uspeo u poslednjih 5km, uspeva da dodje do 5. mesta koje je za nas bilo kao pobeda, jer je znacilo da smo opet TU.

Rolerkoster sezonu opet smo uhvatili za rogove i sad na miru napadamo Francusku 21-22. maja.
Trku su jos startovali, ali nisu zavrsili @bosko Velicic i Nemanja Markovic .
Velicanstvenu ekipu cinili su i Dejan Percic i Milan Dragojević .
Na mestu gde je stradao Gavrilo Princip, ima nesto sto ocito godi i izvlaci maksimum iz nasih momaka. Svoje najvece uspehe, a tako i nase, tu su pravili i Dušan Rajović i Veljko Stojnić i sad Stolic. Nek neki novi klinci nastave niz.