Juniori na Kupu nacija u Češkoj

Pripreme u Somboru su stavljene ad akta. Juniorska selekcija Srbije, tim u kome su Veljko Stojnić (S tim Sombor), Đorđe Đurić (Šumadija Aranđelovac), Dušan Veselinović (Partizan Beograd), Pavle Kalaba (Partizan Beograd), Nemanja Stojanović (Metalac Kraljevo), Aleksa Kozoderović (Sombor) i rezerva Stefan Sretenović (Borac Čačak) voziće na Kupu nacija u Češkoj.
Ovi momci boriće se na teškoj, etapnoj trci koja se vozi do utorka 9. maja da naprave uspeh, što bolji plasman i sakupe dovoljan broj bodova koji bi im bio ulaznica za kupove nacija u Nemačkoj i Švajcarskoj.
Trenerski tandem Marko Sudarić i Dejan Perčić poveli su momke na trku.
Prema rečima Saše Gajičića, generalnog sekretara Biciklističkog saveza Srbije dosta se očekuje od ove generacije, posebno od Veljka Stojnića:
– Ima jedna poluetapna trka i individualan hronometar gde očekujemo dobar plasman od Stojnića. Mogao bi u prvih pet ako ne i do podijuma. Ozbiljno može da se umeša u borbu za visok plasman, a od njegovog ali i rezultata ostalih kolega i sakupljenih bodova, videćemo da li ćemo obezbediti odlazak na kupove nacija koji se voze u Nemačkoj i Švajcarskoj – jasan je Gajičić.