Juniori Đurić i Kolašinac bez plasmana na SP u Insbruku

Admir Kolašinac (17) i Đorđe Đurić (17), juniorski reprezentativci Srbije nisu završili trku na Svetskom prvenstvu za drumaše u Insbruku. Deonicu od Kufštajna do Insbruka u dužini od 126, 8 kilometara ne samo da je bila preteška za srpski dvojac već su i Đurić i Kolašinac imali nekoliko i to ozbiljnih pehova na stazi. Uz veliki pad koji ih je sigurno odvojio od boljeg plasmana.
Šta se sve dešavalo i zašto je ovakav epilog, preneo je Ivan Stević, selektor i član programske komisije BSS:
– Loše smo prošli, jer su Đurić i Kolašinac bili akteri dva velika pada u grupi. Đurić je dodatno izgoreo od prevelike želje da se dokaže i dobio je stomačne probleme od tenzije. Kolašinac je morao čak točak da menja. I to je sve uticalo, nema šta. Sledeći na stazi je Veljko Stojnić u klasi mlađih seniora (do 23 godine) a poslednja je Jelena koja vozi u subotu – iskren je Stević, koji je još istakao da je ovo Svetsko prvenstvo organizovano na vrhunskom nivou.
Svetski prvak kod juniora je Remko Evenepoel – vreme 3:03:49, srebro je osvojio Marijus Majrhofer (+1:25), dok je bronzani Alesandro Fanćelu iz Italije (+1:38)

JELENA ERIĆ U SUBOTU NA STAZI

Jelena Erić (22) sutra vozi svoju trku u najjačoj, elit klasi na najvećoj planetarnoj smotri. I to tačno u podne..
– U dobroj sam formi, ali šteta, staza nikako nije za mene a i nemam bicikl za tu konfiguraciju. Više je brdska a ja sam sprinter, tako da zaista ne očekujem mnogo – realna je Erićeva.
Najveće favoritkinje?
– Nikakva nije tajna da Holanđanke drže primat. Najveće šanse imaju Van Der Bregen, Van Vluten, tu je i Ešli Mulman iz Južne Afrike… One će da dominiraju.