Jovana Crnogorac treća, Kostićeva 15, Roman 39 na Sakarja MTB kupu

Prvi dan Sakarja MTB Kupa u Turskoj bio je odličan za reprezentativku Srbije Jovanu Crnogorac (26). Jovana je kroz cilj prošla kao trećeplasirana u vremenu 1:20:29 i osvojila je bronzano odličje. Prvo mesto i najviše postolje osvojila je Blaža Pintarič iz Slovenije – vreme 1:19:17, dok je srebrna na kraju bila Ukrajinka Irina Popova – vreme 1:20:03.
Druga Srpkinja koja je vozila Ivana Kostić, u istoj trci i konkurenciji 29 vozačica bila je 15, dok je Aleksandar Roman zauzeo 39. poziciju za zaostatkom od tri kruga za pobednikom Timofejem Ivanovim – vreme 1:29:42.
Nemanja Vajs, selektor MTB tima i član programske komisije BSS istakao je:
– Jovana je sve vreme vozila zajedno sa Pintarić i Popovom. Staza joj nije odgovarala jer je ravna, više je za ciklokros nego MTB, ali zanimljiva je. Trka je rešena u poslednjem krugu, kada je Pintarić napala, a Jovana i Popova nisu imale odgovor. Mala tehnička greška na spustu sa kamenjem je koštala srebra. Nijanse su odlučivale. Sutra je na programu maraton i nova šansa za borbu. Kostićeva je pokazala borbenost na stazi – ocenio je Vajs posle trke.