Jovana Crnogorac pomerila drugi deo priprema

JOVANA CRNOGORAC POMERILA DRUGI DEO PRIPREMA

Mart rezervisan za Tursku

Jovana Crnogorac (26), reprezentativka Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu, od ove sezone velika uzdanica izraelskog Bajk Veja, na drugi deo priprema odlazi u martu. Pre toga Jovana je odradila dobar deo treninga u Beogradu, potom i u Izraelu sa novim timom…
Kakva je agenda pre i posle prve trke na Kipru, Jovana kaže:
– Drugi deo priprema koji je bio planiran za Tursku je ipak pomeren za mart. Doneli smo takvu odluku zbog trenutnog stanja kod nas, odnosno neočekivanog vremena. Iako ne može da se poredi sa uslovima na moru, mislim da meni trenutno ova situacija prija i odlično se pridržavam plana. To mi je jako bitno – počela je razgovor seniorska reprezentativka Srbije u MTB.
Nije Vam smetalo što ste ostali kod kuće, u srpskoj prestonici?
– Naprotiv, ostanak u Beogradu predstavljalo je veliki izazov ali i problem nekada da uskladim sve. Pre svega se to odnosilo na stvari koje su me možda i ometale da se maksialno fokusiram. Ovog puta, uspela sam da stavim sve na stranu i budem apsolutno posvećena. To mi je još jedan pokazatelj da sam se vratila na staro, kako ja zapravo funkcionišem.
Prva trka je na Kipru, koliko ste zadovoljni, spremni?
– Trka je 22. februara, baš u toj zemlji kao i svake godine počinjemo sezonu. Trajaće četiri dana u četiri etape. Još uvek je prilično rano za ocene. Ozbiljne trke dolaze tek sredinom maja, ali ipak, ovo je odličan test forme za predstojeći period priprema koji me čeka posle Kipra. Izuzetno sam zadovoljna kako teku treninzi. Motivacija je na visokom nivou što je najbitnije. Kipar će da bude prva trka sa novom ekipom, a posle toga se ponovo udružujemo u aprilu na trkama u regionu – zaključila je Crnogorčeva.