Jovana Crnogorac otputovala na etapnu trku na Kipru

Staro mesto – novi tim

Naporni treninzi i pripreme u Izraelu, potom i Beogradu pred start nove sezone, Jovana Crnogorac, stavila je u arhivu. Umesto liste treninga, večeras je na aerodromu „Nikola Tesla” držala raspored prve trke kojom otvara 2018. godinu i to na Kipru..
Plan je da reprezentativka Srbije u MTB prvo doputuje u Izrael, odakle će zajedno sa kolegom iz tima Bajk Vej Gajom Seslerom i tim menadžerom Živom Anpajom put konačne destinacije Larnake. Jovanu očekuje etapna trka od 22. do 25. februara, što će joj ujedno biti i prva prava provera svega do sada odrađenog:
– Ovo je sedmi put da vozim na ovoj trci. Mogu već da kažem da je etapa na Kipru jubilarno otvaranje sezone. Takođe, upravo je ova trka jedna od omiljenih i posećenijih kako za mene tako i za ostale vozače iz celog sveta. Zato se i zove Mini svetski kup – počela je razgovor Jovana, samo nekoliko sati pre čekiranja za let u Tel Aviv.
Staza Vam je dobro poznata, lista vozača..?
– Jedna od mojih omiljenih trka pre svega zbog lokacije, predivne prirode i etapa koje meni odgovaraju. Dve etape koje su kao maraton, jedna je prolog i na kraju klasičan Kros kantri što je olimpijska disciplina. Ujedno, ovo je trka sa mojom novom ekipom i jedva čekam da takmičenje počne. Startna lista još uvek ne postoji, ali većina vozača, konkurencija se već zna. To su uglavnom 20 najboljih devojaka sa svetske rang liste, što čini trku još zanimljivijom i težom. Teren mi je već poznat kroz dugi niz godina trkanja na Kipru. Kao i svaka etapna trka, vremena sa svih etapa se sabiraju i računa se generalni rezultat – do tančina će nova i jedina ženska uzdanica u timu Bajk Veja iz Izraela.
Prema rečima, najbolje srpske vozačice u planinskom biciklizmu, glava ali i noge su spremni:
– Jedva čekam da zgazim te pedale kako najbolje znam i započnem takmičarsku godinu bistre glave. Ovog puta vozimo samo Gaj Sesler i ja, bez Šlomija Haimija. Uz ogromnu podršku i motivaciju od ekipe, imam osećaj da će ova sezona biti totalni preokret u karijeri – iskrena je do kraja 26-godišnja Jovana Crnogorac.