Još jedan vozač iz Srbije pozvan u UCI kamp

Dušan Kalaba ponovo u Iglu

Posle Veljka Stojnića koji je već čekirao kartu za put u kamp Svetske biciklističke federacije u Iglu (Švajcarska) još jedan reprezentativac Srbije, koji je imao odlične rezultate ove sezone, 10. januara spakovaće kofere za put. Dušan Kalaba, 21-godišnji reprezentativac naše zemlje i vozač Partizana, juče je dao potvrdan odgovor čelnicima UCI tako da će i on u društvo odabranih koji će boraviti, pripremati se i voziti trke za UCI tim u Iglu do juna. A možda i do kraja godine.
Upravo o dogovoru ali i tim pojedinostima, komentarisao je Dušan Kalaba:
– Sigurno da je lepa stvar što sam dobio poziv. Boravio sam već u Iglu 2014. godine ali kao junior i to zajedno sa Dušanom Rajovićem. Sećam da sam tada bio juniorski prvak Balkana i da sam dobio poziv između ostalog i zbog toga. Bio sam tri sedmice u kampu, a sada je plan do juna, u kategoriji mlađih seniora, do 23 godine – preneo je Kalaba
Za Vas onda novine ne postoje?
– Bio sam tamo, teren mi je poznat, i na pisti i van piste gde treniramo. Poziv sam dobio da ostanem do juna ali postoji mogućnost, ako se dobro pokažem, da se zadržim i duže. Vozimo dobre, vrhunske trke, svetske kupove, Tur of Flandrija, Pariz Rube, Tur de Laveni u mojoj kategoriji – upoznat je do tančina Kalaba.
Posle obaveznog testiranja u Zavodu za sport, Dušan će na prve, visinske pripreme:
– Plan je na stolu, putujem na Jahorinu u petak i ostajem do 5. demebra. Za sada idem idem sam, ali nije isključeno da mi se pridruži i Antonio Barać, momak iz Livna koji će takođe da bude u UCI kampu. Posle toga verovatno ćemo malo i na more, u Makarsku, a 10. januara već smo u kampu. Koliko je meni poznato, sa timom idemo da li u Španiju ili Južnoafričku Republiku – preneo je i to Dušan Kalaba.
PROBA ZA PISTU…
Osim što je uspešan na drumu, Dušan ne krije da ga zanima da se oproba u još jednoj disciplini:
– U Iglu imaju program i za pistu što mene zanima. Bilo bi lepo da se priključim i tom delu, mislim da bih mogao da budem dobar…

u U