Jelena Erić zbog povrede bez cilja na “Le Fleš Valone”

Jelena Erić, Srpkinja koja vozi za tim BTC Siti iz Ljubljane nije završila trku, čuveni klasik „Le Fleš Valone“ koji se već tradicionlano vozio od Binča do brda Mur de Huja. Kraljevčanka je bila u grupi od 35 devojaka koji nisu prošle kroz cilj od ukupno 140 koliko ih je startovalo.
Pobednica „Le Fleš Valone“ je Holanđanka Ana Van Der Bregen, koja je stazu od 120 kilometara završila u vremenu 3:21,06, druga na podijumu bila je Elizabet Dejnjan iz Velike Britanije (zaostatak 16 sekundi), dok je treće mesto pripalo Poljakini Katržini Nevjadomoj (- 25 sekundi).
– Bila sam u solidnoj grupi, odradila svoj deo posla jer nisam ni bila predviđena da napravim veći rezultat na ovoj trci. Staza mi ne odgovara. Radila sam za koleginice Jevgeniju Bujak i Hanu Nilson koje su zauzele 18. odnosno 19. mesto.
Takođe, imala sam i defekt na biciklu, a i pred samo brdo u velikoj gužvi sam pala i povredila ruku. U dogovoru sa trenerom, a dok sam čekala bezbednosno vozilo, odlučili smo da ipak odustanem. Ne bih da rizikujem zbog povrede, verujem da nije ništa ozbiljno, ali ipak čekam zvanične lekarske rezultate – prenela je Jelena Erić.