JELENA ERIĆ SE U ŠPANIJI OPORAVLJA OD POVREDE

Lagani treninzi, potom put u London na klasik

Žensku „Trku oko Italije” Jelena Erić (22), morala je da završi dva dana pre zvaničnog kraja. Razlog, teža povreda, preciznije, razderotina koju je zaradila prilikom pada. Činilo se u prvi mah, da će uzdanica američke ekipe Silens, biti potrebno samo nekoliko dana da sedne ponovo na bicikl. Ipak..
– Trenutno sam u Španiji, kod Šejle Gutierez u kući, oporavljam se polako. Nije baš idealno, ali je dobro. Inficirala mi se ta rana i sada je baš potrajalo. Trkala sam se dva dana posle tog pada, i sve se iskomplikovalo. Govorim o rani na kuku. Nije zarasla, tretitamo je, njena mama me previja svaki dan. I nadam se da će za nekoliko dana skroz da zaraste. Počela sam baš za vikend sa laganim treninzima – prenosi Erićeva iz Španije.
Još celu sedmicu, Kraljevčanka će biti na Iberijskom poluostrvu, a onda se seli na Ostrvo- Veliku Britaniju:
– Vozimo Klasik u Londonu “Prudenšnl Rajd”. Verujem da će do tada sve da se sredi. Nije idealno, ali guram. Tako je kako je. Na startu naredne nedelje počeću sa malo jačim treninzima. Iskreno, sve se toliko odužilo, evo već maltene dve nedelje. Priznajem, da sam malo utučena zbog svega. Možda sam i ja shvatila neozbiljno i ranu i sve. U prvi mah se činilo da nije strašno, ali pregledi su pokazali da je baš duboka. Ipak, na sve moram da gledam s vedrije strane – hrabri sebe reprezentativka Srbije koja će gotovo ceo avgust da bude slobodna.
Ne krije najuspešnija srpska drumašica da će joj odmor dobro doći. I već ima plan:
– Mislim da će ovog puta da bude planina definitivno. Treba mi da predahnem od svega, da skupim snagu za nastavak – otkrila je Erićeva.