JELENA ERIĆ POSLE KOPAONIKA PRAVAC BENELUKS

Etapni klasik u Holandiji

Jelena Erić (22) privodi kraju pripreme i treninge u Srbiji. Boravila je reprezentativka Srbija i vozač američkog Silensa ceo avgust na relaciji Kraljevo-Kopaonik. Uz odmor koji joj je bio preko potreban, Erićeva je odradila planski deo treninga za trke koje je očekuju..
– Uspela sam da se regenerišem u potpunosti, povreda je prošlost, rana je zarasla evo posle četiri nedelje. Trenirala sam prvo lagano, sada pred kraj sve jačim intenzitetom – počinje razgovor Jelena.
Baterije napunjene, noge spremne, sve je tu?
– I pun gas- smeje se Kraljevčanka. – Zadovoljna sam kako je sve proteklo na pripremama. Radila sam malo sa kolegama Jovanom Milenićem i Ivanom Jovanovićem, a sada je i trener Radiša Čubrić tu. Za finiš i treninge iz auta.
Prva trka je već za sedam dana?
– Holandija samo što nije. Direktno iz Srbije 27. avgusta putujem u Holandiju na etapnu trku Boel Lejdis Tur koja je dan kasnije i traje do 2. septembra. Odgovaraju mi staze, duge deonice ali sa kratkim brdima. Verujem da ću imati dobar rezultat jer je forma tu, vratila sam se u potpunosti. Posle toga imam mali predah a onda nozi izazovi. Radujem se, jer praktično od Kine preko ženske Trke oko Italije, nisam bila na najvišem nivou. Bila sam više potrošena – priznala je Jelena Erić, spremna za nastavak sezone.

SVETSKO PRVENSTVO INSBRUK – DOBAR TEST

Erićeva će “testirati”stazu na Svetskom prvenstvu u Insbruku 26. septembra..
– Staza je što mi kažemo, ubica. Ako treba da poredim, teža je od čuvene kraljevske etape na Tur de Fransu. Možda će nekom zvučati da preterujem, ali zaista je izuzetno naporna, preko 2000 metara nadmorske visine, penjemo se. Muškarcima je još teže. Zato mi i to nije pik sezone, ali dobro je da vozim i probam – iskrena je Erićeva.