JELENA ERIĆ NA „TRCI OKO FLANDRIJE“

Srpkinja u Silensu bez plasmana

Jelena Erić (22), nije uspela da završi 15. izdanje ženske „Trke oko Flandrije“. Najmlađa takmičarka Silensa, tima za koji vozi, najavila je da će trka duga 153 kilometara da bude jezivo teška, i da će startni plasman praktično i da odvoji favoritkinje. I epilog je bio upravo takav.
Od šest Jeleninih koleginica iz tima samo je Italijanka Rosela Rato prošla kroz cilj i to kao 53. – zaostatak za pobednicom + 5:41, dok su ostale Bronzini, Gutierez, Brek i Taljafero doživele istu sudbinu kao i Srpkinja.
Od 144 takmičarski koliko je startovalo, 74 je uspelo da se domogne ciljne ravnine dok je čak 70 ostalo bez plasmana. Pobedu je odnela sjajna Holanđanka Ana Van Der Bregen (Boels Dolmas) – vreme 4:08:36 ispred zemljakinje i koleginice iz tima Emi Piters (Boels Dolmans), štoperica je zaustavljena na +1:08 zaostatka. I bronza je oko vrata Holanđanke ali iz tima Mičelton Skot, Anmiek Vluten koja je imala isto vreme kao i drugoplasirana.
– Očekivano, bilo je užasno naporno, toliko kilometara po kiši, jakom vetru. Baš teška trka za vožnju. U najavi sam rekla one koje se dobro budu pozicionirale, mogu da računaju na visok plasman i tako je i bilo. Devojke iz Boels Domalnsa imale su strašnu taktiku, dobro su zatvarale i čak poremetile vodeći Sanveb od koga se realno očekivalo da će da bljesne na trci – kaže Erićeva.
Mlada Kraljevčanka je istakla da su i ona i koleginice imale veliki motiv, ali strašan tempo koji je nametnut, nisu mogle da isprate.
– Najspremnija iz našeg tima je bila Rato i to je i pokazala. Ali i ona je bila 53. Mi ostale, vidite i sami, nismo se baš proslavile. Ali dobro, nema mesta za žaljenje, vozile smo mnogo trka pre ove, maltene svaki dan, a nove nas tek očekuju. To je taj pakleni april – zaključilča je Jelena Erić.