JELENA ERIC IZ ENGLESKE PRAVAC U SRBIJU

Beranovac- Taragona, zelja je ista dobar rezultat, majica, medalja…

Najbolja srpska drumasica, reprezentativka Srbije Jelena Eric, vratila se na kratko u Srbiju, posle sjajne sezone u majici americkog Silensa. Osvojila je Ericeva pre nekoliko dana dva puta prvo mesto u mladjim seniorkama na trci u Velikoj Britaniji. U ukupnom plasmanu, imala je 11. i 21. vreme. Trenutno je ova 22-godisnja Kraljevcanka upravo u rodnom gradu u kome ce da vozi na Drzavnom prvenstvu. Zelje su jasne:
– Imala sam zaista super sezonu ovaj deo do sada. Vozila sam sa Silensom toliko trka od Australije, preko Kine, do Evrope. Poslednju u Velikoj Britaniji koja je trajala cetiri dana. Radila sam za iskusnije vozacice pre svega Bronzinijevu, i svaku trku sam vozila. Prezadovoljna sam jer sam imala dva prva mesta u kategoriji do 23 godine. Napravila sam sjajan zalet za Drzavno i to u mom gradu – smeje se Jelena.
Vama dobro poznati Beranovac, vas grad, staza, publika:
– Drzavno prvenstvo ce mi biti sjajan trening pred ucesce na Mediteranskim igrama u Taragoni. Vozicu za Metalac, znam da cu da imam veliku podrsku od porodice, prijatelja. Uvek izadju da me bodre i mene i moje kolege iz Metalca. Bitno mi je da pobedin, uzmem majicu, zasto da ne. Uvek idem na rezultat – ne krije Ericeva.
Drumska trka na Prvenstvu Srbije vozi se 24. juna, samo dan kasnije Jelena i kolege iz nacionalnog tima putuju u Spaniju:
– Da, koliko mi je poznato 25. juna putujemo na Mediteranske igre. Na toj stazi sam vozila, dobro mi je poznata. Ima dosta brda sto meni ne lezi, nije moj tip staze. Ali na kraju je ravan deo i spust gde verujem da cu imati sansu. Navikla sam da vozim sa 150, 200 takmicarki, a u Taragoni ce biti svega oko 40. I tu je promena. Verujem da ce timovi da dovedu te tipske vozace, pre svega Italija koja i jeste najveca konkurencija. Ipak, zelim uspeh, zelim medalju – jasna je poruka Jelene Eric.