Jelena Erić bolesna vozila na trci „DRIDAGSE DE PANE“

Grip jači od želje
Jak tempo i surov kalendar od starta sezone, uzeli su danak Jeleni Erić u majici Silensa na trci „Dridagse de Pane“. Bila je Jelena odlična na startu i tokom većeg dela trke, ali grip, visoka temperatura uslovili su da kroz cilj prođe kao 81- zaostatak +5:46 za pobednicom Belgijankom Žolijen D’ore (Mičelton Skot) – 3:52:23. Drugo mesto odnela je Kloe Hosindž iz Australije (Ale Ćipolini), treće je pripalo Kristin Majerus iz Luksemburga (Boels Dolmans), obe su štopericu zaustavile kao i šampionka trke.
Žali Kraljevčanka što nije mogla više da pruži, ali kaže da je splet okolnosti bio neverovatan i negativan po nju:
– Vozila sam bolesna i pod temperaturom. Od trke u Italiji, u Kitilju nisam sela na bicikl. S obzirom da je bilo samo tri devojke u opticaju Šejla Gutierez, Holi Brek i Marta Taljafero, morala sam da пopunim to četvrto mesto u timu kako bismo startovali na trci De Pane u Belgiji. Nisam imala pritisak, direktor tima mi je rekao ako se budem osećala loše da stanem i uđem u kola – počinje razgovor Jelena Erić.
A onda se desio scenario koji je dao veliku snagu Erićevoj:
– Bila sam napred na kocki kada je došla prva sekcija. Tada je pukla grupa, Šejla je baš zagrizla i napala. Došla je novog pucanja i ostalo je nas 15, 16. Pomislila sam, ne mogu sada da stanem, nema nazad. Idem punim gasom, ako izdržim, ako ne, prekidam.
Međutim, u begu smo ostale Šejla i ja na smenu, malo sam više radila i na kraju kada smo se približile krugovima, a vozila su se dva lokalna od po 15 kilometara, dakle već smo prešle 130 kilometara. Mnoge devojke su u tom trenutku i popadale, otpale jer nisu htele u tom delu da nastave s obzirom na tramvajske šine i to na tri punkta. Kada smo ušle u taj deo, ja sam bila prva, Šejla meni na točku. Vukla sam koliko sam mogla, žrtvovala sam do daske pogovotu kada sam videla da Šejla može u najmanju ruku da bude prva. Ipak, na četiri kilometara od cilja grupa nas je uhvatila. Žrtvovala sam se do daske, ali nismo imali sreće. Šejla je bila napred, sprintala i bila na kraju sedma u grupi od 37 vozačica koje su imale isto vreme – potanko će Kraljevčankama o trci.
Već sutra Vas očekuje nova trka u okviru svetkog tura?
– Još uvek nisam ok, bolesna sam, niti sam trenirala niti sam vozila.
Priključila nam se Bronzini. Kada budem ustala, videću da li sam i koliko spremna da vozim 160 kilometara koliko ima na trci Gent-Vevelgen – iskreno će najbolja Srpkinja na drumu novije generacije.
REZULTATI
1. Žolijen D’ Ore (Mičelton Skot) 3:52:23, 2. Kloe Hosindž (Ale Ćipolini), 3. Kristin Majerus (Boels Dolmans), 4. Lorena Vibes (Parkhotel), 5. Lisa Brener (Vigl Haj), 6. Marija Kolgfalonijeri (Valkar), 7. Šejla Gutierez (Silens), 8. Žane Korevar (Vovdels), 9. Tifani Kromvel (kanjon Spram), 10. Kristina Maling (Virtu sakling) – sve u vremenu pobednice.